Rondreis noorden van Florida

Een rondreis maken door de natuur van het noorden van Florida

Florida is een prachtige staat. Deze is gezegend met het hele jaar door zonnige luchten, zeewind, een subtropisch klimaat, en een overvloed aan dieren in het wild. Deze zuidelijkste continentale staat van Amerika biedt een hele reeks natuurlijke avonturen op zowel land als water.

Maak kennis met de natuur van noordwest-Florida

rondreis noordelijk FloridaDe noordwestelijke hoek van deze zonnige staat is de eerste stop die je kan maken als je een rondreis maakt in Florida, waar de glinstert, dolfijnen spelen in het mooie water en zandige kusten de boventoon voeren. Aan deze nationale zoutwaterschat vind je een verzameling van turkoois water, helderwitte zandduinen, moerassen langs de zee, beboste natuurpaden, historische forten en archeologische vindplaatsen die de lang geleden vergane verhalen van Indiaanse inwoners vertellen.

Bezoekers zijn er vrij om te kamperen, te wandelen, te zwemmen en te vissen. Liefhebbers van vogels worden er beloond met waarnemingen van blauwe reigers, visarenden, zilverreigers en bruine pelikanen. Van strandgangers is ook bekend dat ze het zandige terrein van sommige parken wel eens moeten delen met zogenaamde lokale bewoners, zoals de diamantrugschildpad, moerasschildpadden, gordeldieren en zeeschildpadden.

Gezinsvriendelijke recreatiegebieden

De stranden van Navarre, Fort Walton Beach, Destin en Santa Rosa Beach zijn schitterende voorbeelden van de golfkust van Noordwest-Florida. Deze gezinsvriendelijke recreatiegebieden bieden kristalhelder water, suikerwit zand en glooiende duinen. Het landschap wordt er compleet gemaakt met kustvogels en nestelende zeeschildpadden in overvloed. Mis ze dus niet als je er in de buurt bent!

Een bezoek aan Florida Caverns State Park

Ticket FloridaHet Florida Caverns State Park in Marianna is een staatspark. Het hoogtepunt van dit park is zeker de rondleiding door de grotten van het park. Je krijgt er een uitleg van de verschillende calciet formaties, zoals stalagmieten, stalactieten, zuilen en zweefstenen. Ook zijn er in deze grotten verschillende soorten vleermuizen te bewonderen. Het park beschermt echter ook enkele verrassende soorten andere dieren, zoals alligators, schildpadden, uilen en bevers.

De geologen zullen je tevens laten genieten van de zeefossielen die ingebed zijn in de plafonds en wanden van de grot. Ze vertellen je een fascinerend verhaal over het eeuwenoude onderwaterverleden van de grotten in Florida.

Buiten de grotten zijn er voldoende activiteiten om te doen in het park. Zwemmen, vissen, kamperen, wandelen, fietsen, paardrijden en kanoën. Het landschap bevat atypische planten zoals orchideeën, azalea’s, akeleien en diverse wilde bloemen, waardoor een vleugje kleur aan de rondreis in Florida wordt toegevoegd.

Op ontdekking in het noorden van Centraal Florida

Ticket naar FloridaIn het noorden van centraal Florida komen reizigers een wereld binnen van kronkelende rivieren, kille zoetwaterbronnen en verfrissende, groene bossen. De Ichetucknee River bij Fort White is een hotspot voor slangen. Het is er een relaxed solo-alternatief voor raften op wildwater. Veel avonturiers houden ervan om er door de prachtige natuur te kajakken. Bij de paradijselijke bron Ichetucknee Springs wordt de kristalheldere rivier gevoed door meerdere bronnen die zorgen voor een geweldige dagelijkse instroom van meer dan 88 miljard liter water.

Je kan er heerlijk chillen, want de temperatuur van de rivier bedraagt er het hele jaar door ongeveer 22° Celsius. Tubing is er een populaire sport die er vaak door toeristen gedaan wordt. Ichetucknee Springs biedt ook voldoende mogelijkheden om te zwemmen, te kanoën en te snorkelen, plus onderwaterduiken in de grotten voor gecertificeerde duikers.

Devil’s Millhopper Geological State Park

Nadat je een leuke tijd beleefd hebt in Ichetucknee Springs, kan je verder doorreizen naar Devil’s Millhopper Geological State Park in Gainesville. Er is een enorme doline (of door sommige mensen beter bekend als een sinkhole) te zien, dat 36 meter diep is. Het werd gecreëerd door het ingestorte plafond van een ondergrondse grot. Kleine stroompjes tuimelen er over de steile hellingen van de doline en verdwijnen er weer door de spleten aan de onderkant.

De inhoud van de doline bevat vormen van schelpen, haaientanden en versteende dieren relieken. Uiteraard geeft dit aan geologen zeer waardevolle aanwijzingen voor de natuurlijke geschiedenis van Florida. Bezoekers krijgen er een mooi uitzicht op de doline via wandelwegen, natuurpaden en trappen. Ook de binnenkant van Devil’s Millhopper bevat kleine stroompjes die door de enorme muren razen en een groene plantengroei bevat, zoals varens en orchideeën.

Verder op roadtrip naar het oosten van Florida

Big Talbot IslandVertrek verder in oostelijke richting op je reis in Florida en je wordt beloond met een regio dat mooie Atlantische stranden bevat, stille kwelders en talloze sierlijke kustvogels. Neem bijvoorbeeld Talbot Island en Fort George Island, op ongeveer 30 kilometer van Jacksonville. Je komt er aan via een reeks bruggen. Zo dicht als ze zijn van de grote stad, bieden deze eilanden een verfrissend gevoel van ontsnapping aan de beschaving.

Beter nog, ze bieden handige parkeergelegenheid aan de oceaan voor jouw camper en via gemakkelijke wandelwegen krijg je toegang tot ongeveer 8 kilometer van de ongerepte Atlantische stranden. Naast het verkennen van zanderige oevers, bloeiende duinen, moerassen en maritieme bossen, kunnen bezoekers er activiteiten uitvoeren zoals zwemmen, snorkelen, varen, fietsen of paardrijden. Dit gebied herbergt bijna 200 soorten vogels en kustbeesten, zoals schildpadden, rivierotters en als je geluk hebt, kan je er een rode lynx spotten.

Tickets reserveren voor je vlucht naar het noorden van Florida

Vergeet niet om je tickets naar Florida te reserveren, voor je op roadtrip vertrekt! Dit kan onder andere bij TUI Fly  Voor deze rondreis in het noorden van Florida, kan je best naar luchthavens vliegen zoals de internationale luchthavens van Tallahassee, Northwest Florida, Pensacola, of Jacksonville. Bij Vliegticket kan je tickets naar Florida voor deze luchthavens vergelijken.

Wil je liever een ander deel van Florida ontdekken via een rondreis? Kijk dan zeker naar de mogelijkheden voor een rondreis in het oosten en het centrum van Florida, of het zuiden van deze Amerikaanse staat.

 

Dit is ook Florida