Rondreis in het zuiden van Florida

Een rondreis in de natuur van het zuiden van Florida

Rondreis in het zuiden van FloridaFlorida is een prachtige staat in Amerika. De natuur is er buitengewoon mooi. Daarom is het zeker aan te raden om er een rondreis te maken. Een eerste stop kan ten zuiden Orlando zijn. Het beboste terrein rond Lake Kissimmee in Lake Wales was ooit het geboorteland van de indianen die naar het gebied waren getrokken vanwege de rijkdom aan vissen, planten en dieren.

De reizigers van vandaag lijken er net zo geslagen, vooral diegenen die graag wandelen, paardrijden, in bootjes varen of vissen op het derde grootste meer van Florida. Vissen zijn er in overvloed in deze wateren. Scherpe waarnemers kunnen er langs de kustlijn van Lake Kissimmee dieren spotten, waaronder kraanvogels, de rode lynx, eekhoorns, herten en wilde kalkoenen.

Homosassa Springs State Wildlife Park met dierenpark

Homosassa Springs State Wildlife ParkMeer naar het westen van Orlando, vind je het Homosassa Springs State Wildlife Park. Dit staatspark nodigt bezoekers uit om uit de eerste hand kennis te maken met de inheemse dieren van Florida in een natuurlijke omgeving. Het middelpunt van het park, Homosassa Springs, is een bron van ongeveer 14 meter diep die ongeveer 22° Celsius warm is.

Deze bron pompt miljoenen liters water per uur in de schilderachtige rivier de Homosassa. Het is er de thuisbasis van meer dan 30 soorten vissen. Het aangrenzende dierenpark presenteert er interactieve dierententoonstellingen. Er is een overdekte kwekerij voor baby-alligators en krokodillen gelegen. Ook zijn er speciale programma’s die zijn ontworpen om deelnemers kennis te laten maken met de populatie reptielen, vogels en lamantijnen in Florida. Bezoekers kunnen er de zeekoeien zien in het onderwater observatorium.

 

De Myakka-rivierDe Myakka-rivier met waarnemen van wilde dieren

De Myakka-rivier in de buurt van Sarasota, het zuidwesten van Florida, biedt natuurlijke avonturen op één van de mooiste, wildste en meest schilderachtige waterwegen van Florida. Deze rivier kronkelt langs moeraslanden en prairies.

Ze bevat alle toplocaties om te kanoën, te vissen, te fietsen en voor het bekijken van dieren in het wild. Onder andere waarnemingen van herten, alligators, haviken en rode lynxen komen er veel voor. Voor toeristen die de voorkeur geven aan een begeleide rondleiding in het gebied, kan de pracht van Myakka worden bekeken vanaf de aangekondigde tram- en rondvaartboten.

J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge op Sanibel Island

Het zuidwesten van Florida biedt wereldberoemde eilanduitstapjes en glooiende zonsondergangen aan de Golfkust. Het J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge op Sanibel Island is het meest prominente voorbeeld van duurzame en plaatselijke inspanningen voor natuurbehoud.

Opgericht in 1945, werd dit grote heiligdom formeel in 1978 ingewijd aan Jay Norwood ‘Ding’ Darling, een politieke cartoonist en een fervent milieudeskundige die vocht om het fragiele ecosysteem van Sanibel te behouden. Wildlife Drive, een weg met eenrichtingsverkeer van ongeveer 8 kilometer, die door de baai van het eiland slingert, biedt bezoekers een potentiële kijk op bijna 400 inheemse diersoorten.

Afhankelijk van het seizoen van aankomst, kunnen vluchtgasten een kleurrijke zangvogel, een spetterende otter of een rustende krokodil zien. De informatieve, Wildlife Drive-tour kan te voet, per fiets of per voertuig worden voltooid. Enkele voorgestelde haltes zijn er gemarkeerd met een houten borden en vrijwillige tolken staan er klaar om al vragen te beantwoorden.

Het Everglades National Park in het zuidpunt van Florida

Everglades FloridaHet Everglades National Park, het enige subtropische reservaat in Noord-Amerika, is een zee van gras dat maar liefst 1,5 miljoen hectare groot is en gelegen is op de zuidpunt van het vasteland van Florida. Het is een plaats waar Caribische planten en dieren naast elkaar leven in een merkwaardige mix van moerassen die gevuld zijn met cipressen en mangroven, grassen, dennen en bomen.

Een derde van het areaal van het park ligt eigenlijk onder het water, inclusief de baai van Florida die grenst aan het park, tot grote vreugde van kanovaarders. Je kan het park verkennen per fiets, of je kan er ook deelnemen aan begeleide wandeltochten of tramtochten.

Tijdens deze tochten kan je de dieren in het wild ontdekken, zoals lamantijnen, alligators, krokodillen, panters, meer dan 300 soorten vogels en de meest productieve soorten dieren van het Everglades park, namelijk muggen.

John Pennekamp Coral Reef State Park in de Florida Keys

John Pennekamp Coral Reef State ParkEen van de beste attracties in de Florida Keys, een eilandengroep in het zuiden van Florida, is het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit is het eerste onderzeese deel van Amerika dat gelegen is in Key Largo. Voor de mariene soorten die daar leven, beschermt en toont het park het enige levende koraalrif in de continentale Verenigde Staten.

Voor degenen die slim genoeg zijn om er een tussenstop te maken, zijn er oogverblindende zoutwaterspektakels om te aanschouwen. Je ziet er glijdende regenbogen van tropische vissen, langoesten, levendige koraalformaties en dobberende karetschildpadden. Het nemen van een catamaran met glazen bodem is een ideale manier om de bezienswaardigheden te bekijken.

Als je een excursie neemt met dergelijke catamaran, kan je ook meer uitleg krijgen over deze wondermooie verschijnselen. Neem ook een snorkel en vinnen mee, zodat je de pracht met je eigen ogen kan bewonderen.

Je kan er ook een aangepaste kajak huren met een grote, transparante kijkvloer voor een nog beter zicht. Een van de vele topstukken van Pennekamp is een zoutwateraquarium van 30.000 liter waar tropische vissen, haaien, snappers en tandbaarzen zwemmen die goed waarneembaar zijn.

Bahia Honda State Park

Bahia Honda State Park, bij Big Pine Keys mile marker 37, is een oogverblindend eilandpareltje met zandstranden, wuivende palmen en felblauwe wateren die aan de kust van de Atlantische Oceaan naar Florida Bay rimpelen. Naast het bieden van de beste zwem-, snorkel- en visstranden, heeft het Bahia Honda park ook mangrovebossen en tropische luifelbossen. De vogels van het Caribisch gebied, zoals bruine pelikanen, grote witte reigers en rode lepelaars, maken van Bahia Honda State Park een boeiende stop voor enthousiaste vogelaars.

Tickets kopen voor deze rondreis naar Florida

Als je deze rondreis in het zuiden en het westen van Florida wilt ontdekken, kan je tickets kopen naar luchthavens zoals de Internationale luchthaven van Miami, de Internationale luchthaven van Southwest Florida of de Orlando International Airport, afhankelijk van waar je vertrek of eindpunt van de roadtrip is. Vliegtickets kan je gemakkelijk kopen bij TUI Fly of vergelijken bij Vliegticket Lastminute

 

Dit is ook Florida