De luchthaven van Miami

De luchthaven van Miami ofwel Miami Airport

De luchthaven van Miami International Airport biedt een ideaal toegangspunt tot Midden-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Het is al decennialang één van de grootste luchthavens in de Verenigde Staten. Voor sommigen is het verrassend om te horen dat Miami International Airport meer internationale reizigers heeft dan andere grote internationale luchthavens, zoals de internationale luchthaven van Los Angeles, Chicago O’Hare International Airport en Dallas Airport. Een ticket naar deze luchthaven van Miami in Florida, kan in Nederland geboekt worden bij onder andere TUI Fly , LastMinute Vliegtickets 

Een overbelasting van de luchthaven in Miami

Uiteraard werd de populariteit van deze luchthaven zeer complex en werd een overbelasting in hun infrastructuur onvermijdelijk.

Doordat de luchthaven te kampen kreeg met de toenemende vraag en de behoefte om meer passagiers te ontvangen, heeft dit geleid tot de bouw van nieuwe terminals, meer parkeerfaciliteiten, externe parkeergelegenheid, meer diensten van externe autoverhuurbedrijven en de organisatie van opties om openbaar vervoer voor de reizigers te voorzien vanuit de luchthaven zelf.

Het comfort van de vakantieganger en zakenmensen, werd het allergrootste belang.

Een uitbreiding van de luchthaven in Miami

De Miami International Airport begon met het herstructureren van hun terminals, met als doel om de stroom van de vele bezoekers te verbeteren en reizen eenvoudiger te maken voor toeristen. De verschillende terminals werden opnieuw ontworpen met bredere gangen en rustruimten. Ook werden er nieuwe verbindingen tussen de terminals toegevoegd en er werden grotere ruimtes gemaakt om beveiligingscontroles efficiënter te laten doorgaan.

Openbaar vervoer vanuit Miami Airport

Ook het grondtransport werd geherstructureerd. Een nieuwe faciliteit, die bekend staat als Miami Central Station, werd ongeveer anderhalve kilometer ten oosten van de luchthaven geopend. Er kwam een verhoogde tram die bekend staat als de MIA Mover, die een gemakkelijke verbinding maakt met het hoofdterminalgebouw van Miami International Airport. Het doel van het Miami Central Station is om oplossingen te voorzien van grondvervoersdiensten die de luchthaven vroeger te druk maakten.

Het drukke autoverkeer binnen de lus van de luchthaven, inclusief huurauto’s, werd verminderd door de aanleg van de MIA Mover. Via deze transportmogelijkheid, krijgen reizigers ook een toegangspunt tot vervoersdiensten zoals Greyhound bussen, Metro bussen, Metrorail, het Tri Rail-systeem en Amtrak treinen.

De nieuwe voorzieningen van het grondtransport heeft de drukte in en rond de luchthaven sterk verlicht. De lus van het verkeer van pendelbussen, autoverhuurbedrijven, bussen, openbaar vervoer en grondverbindingen van de verschillende spoorwegdiensten heeft een sterke verbetering gekregen vanaf de invoer van de MIA Mover op de luchthaven van Miami. Het vereenvoudigt de toegang tot alle opties voor grondtransport in Miami, wat natuurlijk handig is als je weet waar je na je vlucht naartoe gaat.

Het gebruik van huurauto’s

Huurauto’s kunnen eenvoudig gereserveerd en opgepikt worden bij de Miami International Airport. De agentschappen zijn er allemaal bij elkaar te vinden op het Miami Central Station. Het nieuwe systeem maakt het gemakkelijker om bij je auto te komen en de stad uit te geraken.

Een waarschuwing voor mensen die onbekend zijn met Miami, mag niet vergeten worden. Autorijden in Miami kan moeilijk zijn, niet zozeer om rond te reizen, want een GPS maakt dat heel gemakkelijk. Het heeft meer te maken met parkeren. Veel hotels en plaatsen vragen er maar liefst $ 8,00 per uur om er te parkeren.

Daarnaast kan het vinden van een parkeerplaats er soms onmogelijk zijn. Het is een veel voorkomend probleem dat reizigers er een uur moeten rondrijden voordat ze een plaats vinden om er te parkeren. Natuurlijk is het hebben van een huurauto wel aangenaam, want het geeft een gevoel van controle over waar en wanneer je ergens naartoe gaat, en dat is ook van grote waarde.

Het openbaar vervoer nemen vanaf de luchthaven van Miami

Het openbaar vervoer uit de luchthaven van Miami werd duurzamer gemaakt in het Miami Central Station en is veruit de goedkoopste optie om je van de ene locatie naar de andere te brengen als je in Miami bent. Een passagier die naar een hotel in het centrum van Miami reist, zou ongeveer $ 2,00 uitgeven om van het vliegveld naar het hotel te reizen. Dat is natuurlijk heel goedkoop voor een ticket.

Een taxi nemen

Als geld niet belangrijk is, kan je het beste een taxi nemen. Het is wel mogelijk dat je veel betaalt, waarschijnlijk meer dan $ 60 per persoon die meerijdt. De taxi’s hebben speciale ophaalzones aan de luchthaven. Natuurlijk is dit de gemakkelijkste en meest comfortabele manier om naar je hotel of accommodatie in Florida gebracht te worden nadat je uit het vliegtuig gestapt bent, of omgekeerd wanneer je opnieuw gaat vliegen naar huis toe. Je hoeft enkel op de stoeprand te gaan staan en je wordt opgepikt door een taxi, om nadien gewoon afgezet te worden vlak voor het hotel!

Als je tickets naar het grote Florida koopt, moet je dus niet alleen zorgen voor je vliegticket, maar ook voor het vervoer nadien van de luchthaven naar je hotel. Dit wordt wel eens vergeten door sommige reizigers!

Dit is ook Florida