Sarasota in Florida

Uitstekende redenen om Sarasota in Florida te bezoeken

Een overvloed aan bezoekers van over de hele wereld bezoekt Sarasota elk jaar om er te genieten van alle voorzieningen die deze kleine stad aan de Golfkust van Florida te bieden heeft. Bezoekers en bewoners genieten er elke keer opnieuw van de internationaal erkende culturele voorzieningen van de stad, die overeenkomen met die van de grootste steden van het land. Een bestemming van wereldklasse, dat is Sarasota in Florida. Het is gelegen in het westen van Florida in Amerika, in een prachtige omgeving aan de kust.

Sarasota’s barrière-eilanden en stranden

Sarasota is de thuisbasis van enkele tropische barrière-eilanden, elk met zijn eigen unieke persoonlijkheid. Siesta Key, Longboat Key en Lido Key bevatten kilometerslange prachtige stranden met luxe vakantiecomplexen, schilderachtige huisjes en herbergen, talloze hotels en extravagante landgoederen. Dit barrière-eiland bestaat bijna volledig uit eengezinswoningen. Privé stranden en openbare stranden zijn er beschikbaar op alle Keys voor bewoners en bezoekers die van het water houden.

Sarasota’s culturele en entertainmentlocaties

Het centrum van Sarasota, bekend als de culturele wijk, biedt een drukke, kosmopolitische atmosfeer voor bewoners en bezoekers. De Van Wezel Performing Arts Hall is een theater dat het hele jaar door uitstekend entertainment biedt met leuke uitvoeringen.

Actieve volwassenen of jonge gezinnen bezoeken vaak het wereldberoemde Ringling Museum of Art, de schitterende Marie Selby Botanical Gardens, de Sarasota Jungle Gardens, het aquarium Mote Marine Laboratory & Aquarium, evenals het historische Asolo Repertory hosts the Mertz Theatre. Sarasota heeft zelfs een eigen ballet, opera en symfonie. Het is geen wonder dat Sarasota vaak wordt aangeduid als de culturele kust van Florida.

Het weer van Sarasota

Er zijn zoveel redenen om Sarasota in Florida te bezoeken. Het bijna perfecte weer in Sarasota staat bovenaan de lijst van veel mensen als reden om er op vakantie te gaan. Sarasota’s gemiddelde jaartemperatuur is meestal rond de 23 graden Celsius. Reizigers hebben er heel het jaar door veel zon en warm weer. Hoewel de zomers er vrij warm kunnen zijn, is de koele bries van de Golf van Mexico een verfrissende verademing van de zomerhitte.

Water, water en nog eens water

Heel wat mensen gaan naar Sarasota om van het water te genieten. Met 56 kilometer aan ongerepte stranden, de Intercoastal waterweg en vele kilometers aan bevaarbare grachten, heeft Sarasota veel mogelijkheden aan het water voor iedereen. De Siesta Key Florida Beach is in het verleden uitgeroepen tot het op één na beste strand in de Verenigde Staten. Liefhebbers van varen kunnen er van alles genieten, van vissen tot recreatieve ritten. Als je van het water houdt, heeft Sarasota het allemaal!

De perfecte locatie van Sarasota

Sarasota is perfect gelegen, op zo’n 10 kilometer ten zuiden van Tampa. Directe vluchten vanuit grote steden over de hele wereld, komen aan op Tampa International Airport. Sarasota International Airport biedt ook directe vluchten vanuit bepaalde grote steden. Disney World is op slechts ongeveer 2 uur rijden van Sarasota gelegen en wordt vaak bezocht door volwassenen en kinderen. Leuke evenementen en uitgaansgelegenheden zijn er allemaal goed bereikbaar.

Outdoor-activiteiten

Bewoners en bezoekers van Sarasota kunnen er genieten van kampioenschapsgolf, zeilen, varen, tennis, zwemmen, wandelen langs natuurpaden, kanoën en kajakken, evenals strandjutten en schelpen verzamelen. Buitenactiviteiten zijn eindeloos in deze kuststad. Sarasota Farmers Market in het centrum van de stad is een leuke boerenmarkt en een populaire bezienswaardigheid op zaterdagochtend.

Winkelen

Je kunt er winkelen tot je erbij neervalt! Sarasota heeft het allemaal. De beroemde St. Armands Circle, vergelijkbaar met Worth Avenue in Palm Beach, is de plek om te zien en gezien te worden. Speciaalzaken bieden er kunst, geschenken, sieraden, kleding en zeeschelpen aan. Bezoek er ook zeker een café als je er bent, of eet er lekker in een gastronomisch restaurant.

Sarasota heeft ook drie grote winkelcentra. Van eenvoudig tot extravagant, Sarasota heeft dus zonder twijfel winkelmogelijkheden voor elke levensstijl en elk budget.

Onvergetelijke zonsondergangen

Vergeet de zonsondergang van Sarasota niet als je er op vakantie bent. Elke dag zorgt de ondergaande zon van Sarasota voor een spectaculaire lichtshow. Veel bezoekers en bewoners genieten er dagelijks door naar de zon te kijken die wegsmelt in de schemering van de Golf van Mexico. Het is een echte en onvergetelijke ervaring.

Tickets kopen naar Sarasota in Florida

Ideaal weer, toegankelijke locaties, eindeloze buitenactiviteiten, gezinsvriendelijke activiteiten, fantastische hotels en resorts, witte zandstranden en ongelooflijke zonsondergangen, Sarasota in Florida heeft het allemaal voor jou klaarliggen! Na slechts één bezoek aan deze stad, worden vakantiegangers er snel verliefd op de natuurlijke schoonheid, de natuur, de gezelligheid en de vele mogelijkheden die er te vinden zijn.

Wil jij ook naar deze mooie vakantiebestemming vliegen? Dan kan je het beste een ticket kopen voor een vlucht naar de luchthavens van Sarasota of van Tampa. Het is ongeveer tussen 12 en 17 uren vliegen naar Sarasota, afhankelijk van de tussenstops die gemaakt worden.Booking.com

Dit is ook Florida