Fort Myers

Bezoek Fort Myers aan de zonnige kust van Florida

De stad Fort Myers is gelegen aan de zonnige zuidwestkust van Florida. Het is een gemakkelijk te bereiken toeristische bestemming, waar je het beste kan aankomen via de Southwest Florida International Airport. Jaarlijks passeren er meer dan 7,5 miljoen mensen, afkomstig van over de hele wereld. De stad is de provinciale zetel van Lee County. De stad is verbonden met Fort Lauderdale en Miami via Interstate 75 en U.S. Route 41.

Vervoer in Fort Myers

Zowel toeristen, als inwoners, vinden het gemakkelijk om de stad en de omliggende gebieden te verkennen met behulp van de Amtrak treinen, de Greyhound bussen en een uniek bus transportsysteem genaamd LeeTran. Deze laatste mogelijkheid is vooral handig voor iedereen die zich in Fort Myers bevindt, alsook voor mensen met een handicap.

Het bestaat uit 17 constante routes met een Park and Ride optie en met rondritten naar alle lokale stranden. Op korte afstand liggen de plaatsen North Fort Myers, Page Park, Pine Manor, East Dunbar, Tice en Cape Coral. Ze zijn allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer.

De ontdekking van Fort Myers

De ontdekkingsreiziger Ponce de Leon is misschien de eerste blanke man geweest die het Fort Myers gebied bezocht in de jaren 1500. In die tijd bezocht hij namelijk de gebieden in Lee County. Fort Myers, genoemd ter ere van kolonel Abraham C. Myers, werd gebouwd aan de oevers van de Caloosahatchee rivier. Het diende als het centrum van operaties tijdens de Seminole Indian Wars.

Uitvinder Thomas Edison

In 1885 ging uitvinder Thomas Edison door Fort Myers. Hij was zo onder de indruk van het gebied, dat hij terugkeerde om zijn laboratorium en zijn huis er aan de oever van de rivier te bouwen. Edison werd de beroemdste burger van de stad en bevorderde er de groei en de ontwikkeling. Hij plantte de koninklijke palmbomen op de lijn van wat nu McGregor Boulevard is.

Een paradijs voor toeristen

Fort Myers is een stad die rijk is aan musea, historische monumenten en jaarlijkse feesten. Voor toeristen zijn er veel leuke accommodaties te vinden om in te verblijven, met luxe resorts en budgetvriendelijke pensions. Er zijn ook hotels te vinden met internetdiensten die zich specifiek richten op de zakenreiziger.

Het historisch museum Southwest Florida

Breng er zeker een bezoek aan het historisch museum van Southwest Florida, dat in 1982 werd geopend. Het is getransformeerd van het oude spoorwegmaterieel. Daarnaast kunnen toeristen er ook genieten van een wandeltocht door de binnenstad, die de historische gebouwen van Fort Myers verkent.

IMAG History & Science Center

Gezinnen kunnen er genieten van een bezoek aan het IMAG History & Science Center, met een orkasimulator en vele spannende interactieve en praktische tentoonstellingen voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten is er een gebied uit de vroege kindertijd beschikbaar.

Edison & Ford Winter Estates

Met meer dan 250.000 bezoekers per jaar, is het Edison & Ford Winter Estates de grootste toeristische attractie in de stad. In feite is het de 9e meest populaire nationale historische site in de Verenigde Staten. Verken er het grote museum met Edison en Ford memorabilia, alsook de 21 hectare grote tropische tuin en maak er ook een rondleiding door de huizen en het laboratorium van deze beroemdheden.

Fort MyersDe positieve groei van Fort Myers

Ondernemerschap, stabiele infrastructuur, een groeiende beroepsbevolking en een fantastisch klimaat maken van Fort Myers één van de snelst groeiende gebieden in de Verenigde Staten. Het toerisme, dat resulteert in nieuwbouw en investeringen, evenals een gezonde toeristische sector, dragen er veel bij aan de economie.

De bloeiende economie van Lee County

Het werkloosheidspercentage van de provincie Lee County staat op één na laagste van de 67 provincies van Florida. De bedrijven die de meeste mensen in Lee County in dienst hebben, zijn er het openbaar onderwijs, de gezondheidszorg van het Lee Memorial Health System, de supermarktketen Publix Super Markets, De winkels van Walmart Corporation, het districtsraadkantoor Lee County Administration, het ziekenhuis van Southwest Florida Regional Medical Center, het bedrijf WCI Communities en de vastgoedorganisatie Bonita Bay Groep.

De productie in Lee County

In deze provincie worden heel wat producten gemaakt. Enkele producten die bovenaan de lijst van gefabriceerde goederen staan in Lee County, zijn kranten, timmerhout, paraplu’s, luchtvaartcomponenten, diepvriessnacks, bouwbenodigdheden, geprefabriceerde opslaggebouwen en tuinhuisjes, elektrische spoelen en beton. Er zijn 29 industriële parken en faciliteiten aanwezig, waaronder ook meer dan 700 bedrijfsgebouwen.

Evenementen en festiviteiten in Fort Myers

Kom naar Fort Myers en geniet er van entertainment op zijn best. Er gaan muzikale en theatrale uitvoeringen door, maar ook jaarlijkse parades, beurzen en sportevenementen.

Genieten van optredens en theater

Al meer dan 90 jaar presenteert het historische Arcade Theatre producties voor de inwoners en toeristen van Fort Myers. Het begon als een vaudeville-huis in 1908, wiens vroege klanten onder meer de beroemdheden Thomas Edison en Henry Ford waren. Ook het Florida Repertory Theatre is er heel leuk om naartoe te gaan. Het is één van de weinige regionale theaters in Southwest Florida.

Een bezoeker heeft in Fort Myers de keuze uit twee geweldige locaties voor Broadway producties. Daarvan is het Broadway Palm Dinner Theatre er één van, dat elk jaar 150.000 gasten entertaint en er complete Broadway-producties organiseert met twee banketfaciliteiten. Dan is er ook de Barbara B. Mann Performing Arts Hall aan het Edison College, waar Broadway-optredens worden gehouden en waar ook het Southwest Florida Symphony Orchestra zich bevindt.

Tickets kopen naar Fort Myers in Florida

Fort Myers is een stad die bol staat van activiteit en groei, met kansen voor iedereen die als toerist komt, of zelfs voor degenen die ervoor kiezen om er te blijven wonen! Tickets voor een vakantie naar Fort Myers kan je het beste boeken op de internationale luchthaven van Southwest Florida.

Dit is ook Florida