De stranden van Florida

De stranden van Florida in de gebieden Tampa, St. Pete Beach en Clearwater

In de gebieden van Tampa, St.Pete Beach en Clearwater vind je enkele van de meest ongerepte en mooiste stranden van Florida. De meeste van deze stranden liggen dicht bij elkaar en een paar afgelegen eilanden bieden er een privéverblijf voor elke reiziger die dit wenst. De eilandparken bieden enkele van de beste vis- en snorkelmogelijkheden aan de westkust van Florida.

Fort De Soto Park

Het Fort De Soto Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het eiland Mullet Key, bij de ingang van Tampa Bay, of bij ons ook gekend als de Tampabaai. Het hele eiland is het Fort De Soto Park, een graafschapspark van de provincie Pinellas met mooie stranden, vissen, natuurpaden en nog veel meer. Je kan er ook kamperen en gezellig varen.

Dit strand was ooit de thuisbasis van de Tocobaga indianen, die met kleine boten het gebied afvaarden en aflegden. Een enorm militair fort werd hier gebouwd tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog. Je kunt aan het fort rondtoeren en zijn echte, monsterlijke kanonnen zien staan. Je kan er prachtige foto’s nemen.

Dit is een enorm park met fietspaden, fietsverhuur, kajakverhuur, een grote vissteiger, boothellingen en een kampeerterrein. Het strand en het water zijn er adembenemend mooi, waardoor het tot één van de 10 beste stranden in Amerika behoort.

De stranden van FloridaClearwater Beach

Clearwater Beach ligt in Pinellas County en heeft kilometers puur wit zand met een zachte branding. Dit is een echt populair strand dat in de zomer druk kan worden. Tijdens de voorjaarsvakantie is het een mekka geworden voor universiteitsstudenten.

Clearwater Beach heeft een vissteiger, genaamd Pier 60. Het is er ideaal om te vissen. ‘s Avonds wordt het er overgenomen door ambachtslieden en artiesten.

Er zijn veel leuke winkels, cafés, bars en restaurants die langs de strook lopen, naast het strand. Je kunt er in een hotel aan het strand verblijven.

Een auto hoef je er nooit gebruiken, omdat alles op loopafstand ligt.

Kleine strandgemeenschappen aan de zuidkant van Gulf Blvd

Saint Pete Beach, Treasure Island, Pass-a-Grille Beach, Madeira Beach, Belleair, Indian Shores, Indian Rocks Beach, Redington Shores, North Redington Beach en Redington Beach zijn 9 kleine strandgemeenschappen die starten aan de zuidkant van Gulf Blvd. Ze lopen noordwaarts tot aan Clearwater Beach.

Je kunt er een mooie rit maken op de Gulf Blvd en genieten van het prachtige landschap dat al deze strandgemeenschappen te bieden hebben. Er is genoeg te doen, zoals winkelen, dineren, wat lekkers drinken in de bars, minigolf spelen, en nog veel meer. Duizenden buitenlandse toeristen trekken jaar in jaar uit naar deze strandgemeenschappen vanwege hun charme en schoonheid.

Don Cesar Hotel FloridaDon CeSar hotel met 4 sterren

De stranden strekken zich kilometers ver uit in dit deel van Florida. Ze zijn extreem schoon en het water is er prachtig. Er zijn tal van hotels, variërend van budgethotels, tot luxe 4 sterren hotels. St. Pete Beach is de thuisbasis van het wereldberoemde Don CeSar hotel, dat rijk is aan geschiedenis. De Don CeSar is een favoriet toevluchtsoord voor presidenten en beroemdheden. Bij Booking.com kan dit luxe hotel in Florida geboekt worden.

Honeymoon Island State Park

In 1939 werd dit Honeymoon Island State Park geopend, toen een New Yorkse ontwikkelaar er 50 palmrieten bungalows bouwde voor honeymooners. Tegenwoordig is het park een prachtig onderhouden strand met natuurpaden en uitkijktorens. Dit strand is perfect voor natuurliefhebbers en vogelaars, die er kunnen kijken naar visarend en andere vogelsoorten.

Het water is er ongerept en er zijn veel schelpen te vinden, als gevolg van de waterstroom in het gebied. Er is een kostprijs om het park binnen te gaan, wat betekent dat het niet druk zal zijn met een overvloed van mensen. Bezoek dit strand eenmaal en je zult weten waarom er zoveel jaren mensen naartoe gingen om op huwelijksreis te gaan en waarom ze er naartoe gingen om in de bungalows aan zee te verblijven.

Egmont Key State Park

Het Egmont Key State Park is een 440 hectare groot staatspark in Florida op Egmont Key, aan de monding van Tampa Bay. Het ligt ten zuidwesten van het Fort De Soto Park. Het kan alleen per boot of veerboot worden bereikt. De Egmont Key Lighthouse en de ruïnes van Fort Dade, een fort uit de Spaanse-Amerikaanse oorlogstijd, bevinden zich in het park.

Het park is in de eerste plaats een National Wildlife Refuge, een beschermd natuurgebied. Het werd als zodanig in 1974 opgericht. Het park is alleen toegankelijk met een privéboot. Het is één van de drie Tampa Bay National Wildlife Refuges en het wordt beheerd als onderdeel van het Chassahowitzka National Wildlife Refuge Complex. Het eiland diende als een kamp voor gevangen Seminoles, een Indiaans volk, aan het einde van de Derde Seminole Oorlog. Later werd het bezet door de marine tijdens de Burgeroorlog.

De historische vuurtoren werd gebouwd in 1858 en staat er nog steeds. Er zijn veel routes om te verkennen en er zijn veel schelpen te vinden in het heldere water. Het park is de perfecte afgelegen vakantie voor jou en jouw gezin.

Caladesi Island State Park

Het Caladesi Island State Park is een natuurlijk en mooi eiland dat alleen toegankelijk is met een privéboot of met een veerboot vanuit het nabijgelegen Honeymoon Island State Park. Dit is een populaire visbestemming, evenals is het een droombestemming voor natuurliefhebbers en diegenen die wilde dieren willen zien. Natuurliefhebbers kunnen er genieten van het ongeveer 5 kilometer lange natuurpad en van de kajakroute door de mangroven.

Sand Key Park in Clearwater

Het Sand Key Park is een barrière-eiland tussen de Golf van Mexico en het vasteland van Florida. Het hele park bestaat uit ongeveer 95 hectare en het zand is er ongerept en wit. Het park verwelkomt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers.

Tickets kopen voor een vakantie in Clearwater, Tampa of St. Pete Beach

Om deze vakantiebestemming te bezoeken, koop je best tickets naar Florida voor de internationale luchthaven van St. Pete – Clearwater of voor de internationale luchthaven van Tampa.

 

Dit is ook Florida