St. Augustine

Bezienswaardigheden in St.Augustine

St. Augustine, gelegen aan de kust van Noord-Florida, is de oudste stad in de Verenigde Staten. Ze werd in de zestiende eeuw door Spanje gesticht. Het is daarmee ook de oudste continu bewoonde stad in Amerika. Opgericht in 1565, stond het eerder onder de vlag van Groot-Brittannië en Spanje. Later behoorde het tot de Verenigde Staten.

St. Augustine staat bekend als de oude stad en heeft daarom ook een rijke historie, cultuur en plezier, met ook voldoende gezinsactiviteiten. Met de prachtige stranden ten oosten van de stad en de eindeloze schoonheid van de St. Johns River in het westen, is er voor elk wat wils. De oude stad is de parel van de stad. Het is slechts één van de drie ommuurde steden in Noord-Amerika. Het verkennen van de smalle straatjes geeft je het gevoel dat je door een oude Europese nederzetting loopt. Je kan er veel leuke dingen zien en doen als je er naartoe reist.

St. Augustine Visitor Info Centre

Begin je bezoek aan St. Augustine bij dit informatiecentrum voor bezoekers. Je kan er brochures meenemen voor attracties in de omgeving, rondleidingen en ook met lokale evenementen. Een ideale plek om te parkeren bevindt zich direct achter het informatiecentrum.

Openbare begraafplaatsen

Tijdens de gele koortsepidemie van 1821 werd dit halve hectare perceel gereserveerd als een openbare begraafplaats. Veel protestantse pioniers op het nieuwe territorium in Florida zijn hier begraven. Vaak werden dergelijke begravingen, gemaakt tegen openbare kosten, ongemarkeerd. De Presbyteriaanse kerk bezit en onderhoudt de begraafplaats sinds 1832. In 1884 werden de uitzendingen gestaakt.

Castillo De San Marcos

Het Castillo De San Marcos is de thuisbasis van het oudste metselwerkfort van Amerika. Het werd voor het eerst gebouwd in 1672 door Spanje tijdens zijn bewoning in Florida. Van 1763 tot 1784 bezette Groot-Brittannië de staat en hernoemde het metselwerk naar St. Mark. Toen Florida in 1821 een Amerikaans territorium werd, werd het Castillo de San Marcos Fort Marion genoemd, naar Francis Marion, een revolutionaire oorlogsheld. Pas in 1942 hernoemde het congres het gebouw naar Castillo de San Marcos. Dit metselwerk werd gebouwd met coquina steen, wat in het Spaans gekend is als kleine schelpen.

Het waterfront

Hier zie je een prachtig uitzicht op de Baai van Matanzas. Ook merk je meteen waarom St. Augustine zo’n strategische locatie was als je op deze plaats staat.

Bridge of Lions

The Bridge of Lions is een brug die de Intracoastal Waterway overspant. Ze verbindt het stadscentrum van St. Augustine met Anastasia Island. Leeuwen, gemaakt van marmer, bewaken de brug. De bouw ervan begon in 1925 en werd voltooid in 1927. Vanaf zijn vroegste dagen werd het geprezen als de mooiste brug in Amerika. Het is lang een symbool geweest van de oudste stad van het land.

Ponce De Leon Statue

Het Ponce De Leon Statue is een levensgrote representatie van de eerste Europeaan die Florida heeft ontdekt, het standbeeld van Ponce De Leon is een middelpunt in de oude stad. Hij wijst er naar de zee als een herinnering aan Spanjes verovering van de zeeën.

Het hoofdkwartier van de Florida National Guard

Ze zijn, sinds de oprichting in 1565, militair aanwezig. Het is dan ook alleen maar passend dat het hoofdkantoor van de Florida National Guard hier is gevestigd.

St. Augustine National Cemetery

Dit is een begraafplaats in de stad. De eerste begrafenis vond plaats in het gebied van de begraafplaats in 1828 en werd vervolgens gebruikt als het postkerkhof voor de St. Francis Barracks. De eerste begrafenissen waren soldaten die gestationeerd waren in de St. Francis Barracks, alsook veteranen van de Indiase oorlogen, waaronder veel die werden overgebracht van begraafplaatsen in wat toen het door de Seminolen gecontroleerd gebied was. De beroemde Amerikaanse majoor Francis L. Dade is hier begraven.

Aviles Street

De oudste straat in St. Augustine is de Aviles Street, die meer doet denken aan het oude Europa. Het is een schilderachtige straat met restaurants, winkels en galerijen.

Spaans militair ziekenhuismuseum

Dit museum is een reconstructie van het militair hospitaal dat op deze site stond tijdens de tweede Spaanse koloniale periode van 1784 tot 1821. Het museum legt uit wat je zou hebben meegemaakt als je in deze periode een patiënt was geweest.

Cathedral Basilica of St. Augustine

De Cathedral Basilica of St. Augustine is de thuisbasis van de oudste katholieke parochie in de Verenigde Staten. De eerste katholieke mis werd er gevierd in 1565.

Potter’s Wax Museum

Een favoriet uit St. Augustine voor jong en oud, is het Potter’s Wax Museum. Het presenteert beroemdheden van vandaag en historische figuren uit het verleden, allemaal in realistische was!

Tickets naar St. Augustine in Florida

Uiteraard zijn er nog vele andere activiteiten en bezienswaardigheden in St. Augustine. Een geweldige manier om de stad te zien, is aan boord van de Old Town Trolley Tours. Ze bieden een uitgebreide sightseeing tour door de oude stad van St. Augustine. Je krijgt er ook de mogelijkheid om op verschillende plekken in de stad in en uit te stappen.

Je kan het allemaal zelf ontdekken als je een ticket koop voor het vliegtuig naar Florida. Om St. Augustine te bezoeken, kan je best tickets reserveren naar de internationale luchthaven van Jacksonville. Je vliegt meer dan 12 uren naar deze vakantiebestemming, meestal met één of meerdere tussenlandingen.Booking.com

Dit is ook Florida