Captiva Island

Een exclusieve eilandbestemming op Captiva Island in Florida

Het South Seas Island Resort is een viersterren hotel. Dit resort ligt op het puntje van Captiva Island in Zuidwest-Florida. Het heeft een toestroom van vakantiegangers omwille van de welverdiende reputatie als exclusieve eilandbestemming.

Een rijke geschiedenis met kokosnoten en kalkplantage

Captiva IslandHet 330 hectare grote resort is de voormalige locatie van een kokosnootplantage en een belangrijke kalkplantage, gestart door Clarence Chadwick, een uitvinder en rondreizende boer. Tegen 1924 bezat Chadwick 400 hectare op het noordpunt van Captiva en bouwde hij er een aantal huizen als verblijfplaats voor zijn werknemers. Eens was hij gekend als de grootste kalkproducent ter wereld.

In 1930 wou Chadwick stoppen met het bedrijf en werkte hij samen met zijn vrouw en broer om de regeling van arbeidershuisjes om te zetten in een levensvatbaar oord. Tegenwoordig staan er nog steeds veel van zijn torenhoge kokospalmen in de lucht die het resort omlijsten. Ze bieden de bezoekers en toeristen een weelderig en tropisch welkom.

De accommodaties zijn er verspreid over het terrein. Er is een laagbouw met hotelkamers, er zijn 1, 2 en 3 slaapkamer suites en er zijn ook privéwoningen. Omdat het resort het hele noordelijke puntje van Captiva in beslag neemt, rijdt een gratis wagentje heen en weer door de mangrovebossen, die op vaste tijden het dorp en de stad induiken.

Een prachtig gerenoveerd resort

Het ongeveer 4 kilometer lange strand ligt vlakbij de huizen en flatgebouwen van het resort. Slenteren over het met schelpen bezaaide strand is ontspanning voor zelfs de meest vermoeide reizigers. Het strand werd opgefrist na de verwoesting van de orkaan Charley in 2005. In feite heeft het hele resort de jaren nadien een renovatie van $ 140 miljoen, of ongeveer 125 miljoen euro, ondergaan.

De kamers zijn er te boeken van standaard hotelkamers tot villa’s met één, twee en drie slaapkamers aan het strand. Er zijn ook privéwoningen beschikbaar. Alle accommodaties zijn mooi ingericht met een West-Indisch gevoel. Je vindt er materialen terug met bamboe en teak meubels, luxe beddengoed en ruime badkamers. Het zwembad is voorzien van twee zwembaden in lagunestijl en een uitgestrekt zonneterras, fonteinen en een jacuzzi met spa. Het resort heeft in totaal 18 verwarmde buitenzwembaden, verspreid over de verschillende dorpjes en de strandhuizen.

Zeekoeien en dolfijnen spotten

Lamantijnen, of ook gekend als zeekoeien, zijn er één van de veel voorkomende dieren die je er kan zien. Ze stoeien er in de buurt van de elegante jachthaven tegenover het South Seas Island Resort. De jachthaven dient als een startpunt voor mooie dagcruises naar Cabbage Key en Useppa Island, evenals het spotten van dolfijnen en andere boottochten. Liefhebbers van boottochten kunnen bij het resort aankomen met de boot, aangezien de jachthaven schepen tot ongeveer 36 meter biedt.

Faciliteiten voor tennis en golf

Misschien is het best bewaarde geheim van het South Seas Island Resort dat er uitstekende tennisfaciliteiten zijn. De services omvatten dagelijkse lessen voor alle niveaus, waaronder individuele privélessen met een volleerde pro, speciale workshops en lessen met instructies voor het spelen van een dubbelspel, enzovoort.

Het resort beschikt over 19 tennisbanen in totaal, waarvan er vier zijn verlicht voor avondspelen.
De zorgvuldig ontworpen golfbaan completeert de country club-ervaring, maar behoudt het afgelegen, rustige gevoel van het eiland. De South Seas Island Resort golfbaan wordt aanzien als één van de meest pittoreske 9-holers ter wereld. Na een stevige portie golf, kunnen gasten er lekker eten in één van de drie restaurants op het terrein, waaronder het ook mogelijk is om er te genieten van roomservice. Je kan er ook voor kiezen om te profiteren van het vele aanbod dat te vinden is in de stad en in de buurt Sanibel.

Kindvriendelijke vakanties met leuke activiteiten

Het South Seas Island Resort heeft altijd voor gezinnen gezorgd. Sinds de renovatie werd nog meer rekening gehouden met kinderen dan voorheen. Er werd dan ook een upgrade en uitbreiding gedaan van de programma’s en faciliteiten voor kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderclub themafeesten en andere educatieve programma’s voor tieners en kinderen van 4 tot 12 jaar. Enkele voorbeelden van dergelijke programma’s zijn onder meer schelpen zoeken op het strand, waterspelletjes, piratenjachten en kajakprogramma’s.

Zeldzame dieren spotten tijdens je vakantie

Hoewel Captiva Island beroemd is om zijn stranden en de luxe die je er ervaart, heeft het ongerepte wildleven er een blijvende en unieke herinnering opgeleverd aan een aantal bezoekers. Captiva Island is één van de weinige regio’s waar je zeldzame vogels kunt observeren, zoals een visarend, een Amerikaanse zeearend en blauwe reigers in hun natuurlijke habitat. Het nabijgelegen dierenpark biedt onderdak aan meer dan 300 soorten vogels, 50 soorten reptielen, amfibieën en meer dan 30 soorten dieren die een bezoeker normaal niet te zien krijgt in zo’n intieme setting. De kilometerslange kronkelende fiets- en joggingpaden laten toeristen de rauwe schoonheid van Captiva Island in een langzaam tempo ervaren.

Tickets naar Florida kopen voor deze vakantie

Voor een vakantie naar Captiva Island moet je tickets voor Florida kopen naar één van de dichtst bijgelegen luchthavens, zoals de regionale luchthaven van Southwest Florida of de internationale luchthaven van Sarasota-Bradenton. Op vliegticket Lastminte kan je prijzen van tickets op deze luchthavens vergelijken.Booking.com

Dit is ook Florida