Daytona Beach

Daytona Beach ten noordoosten van Orlando

Daytona Beach is gelegen ten noordoosten van Orlando in Florida. Het behoort tot de provincie Volusia County. Het is een plek waar je op je eigen tempo kunt ontspannen en genieten. Ook is het een plek waar je kan genieten van de mooiste stranden, sportattracties van wereldklasse, uitstekende musea en eersteklas restaurants. Het strand zelf is wereldberoemd. Zodra je je badpak aantrekt en op het witte zand stapt, zul je in een andere wereld zijn. Alles lijkt zo kalm.

Een breed strand waar auto’s kunnen rijden

Het strand is er super breed, zo breed en vlak dat er auto’s en vrachtwagens op rijden. Vele jaren geleden hebben auto’s er zelfs op geracet. De oceaan is er ongelooflijk rustig en erg ondiep. Je hoeft er dus niet tegen de golven te vechten.

Een ontspannende plaats met symmetrische golven

Er zijn 37 km aan prachtige stranden in het Daytona Beach-gebied. Als je in beide richtingen over het strand kijkt, lijkt het erop dat alle golven tegelijk klinken. Deze symmetrie is intrigerend. De golven die langzaam breken, creëren een kalmerende, ontspannende werking. Echter, voor degenen die willen surfen, zijn er stranden waar de golven hoog en sterk zijn.

Wat te doen en te zien op Daytona Beach?

Er is een promenade op het strand met een aantal spannende attracties. Je kunt er elke dag van je vakantie op het strand doorbrengen en veel bezoekers doen dat ook. Er is echter nog zoveel meer te doen en te zien in Daytona Beach.

Daytona International Speedway

De Daytona International Speedway is een must see tijdens jouw bezoek aan Daytona Beach. De Daytona 500-race is het meest bekeken motorsportevenement ter wereld, wanneer de aanwezigheid op het circuit en het televisiekijken met elkaar worden gecombineerd. De geschatte opkomst voor de Daytona 500 is ongeveer 200.000 bezoekers op het circuit en meer dan 29 miljoen kijkers op de televisie.

Een gezellig uitje met de boot

Een andere leuke manier om Daytona Beach te zien, is door een amfibisch avontuur mee te maken op een boot. De boot vertrekt dagelijks van de Ocean Walk Shoppes en neemt je mee op een rit door het historische Daytona-strand. Vervolgens komt het de rivier de Halifax binnen, waar je een rondleiding krijgt door de geschiedenis en de natuur van het gebied, met een prachtig uitzicht op de herenhuizen langs de rivier. De boot verlaat vervolgens de rivier en drijft je terug naar de Ocean Walk Shoppes.

Ocean Walk Shoppes and Movies

Bij de Ocean Walk Shoppes and Movies is veel te doen. Er is een nieuw amfitheater waar concerten plaatsvinden, met uitzicht op de oceaan. Ook is er een theater op het strand waar je films kan kijken. Er is tevens een heerlijk Bubba Gump Shrimp Co. Restaurant voor wat casual plezier en lekker eten. Deze restaurantketen is gebaseerd op de film Forrest Gump. Ze zijn gespecialiseerd in vis.

Musea bezoeken in Daytona Beach

Een bezoek aan het Museum van Kunst en Wetenschap is een geweldige manier om een aantal ontspannende en interessante uren door te brengen in Daytona Beach. Alle zes van deze permanente collecties zijn uitstekend.

Centre for Florida History

De Centre for Florida History collectie vertelt het verhaal van Florida’s historische en culturele ontwikkeling van de prehistorie tot het heden, compleet met interactieve functies. Het centreert rond een ongeveer 4 meter lang skelet van een prehistorische reuzenluiaard, of ook gekend als een megatherium, die in 1975 in een fossiele plaats werd opgegraven, genoemd het Daytona Beach Bone Bed. Deze enorme vegetariër kon meer dan drie ton wegen en een dagelijks rantsoen van ongeveer 136 kilogram planten in de omgeving hebben gegeten.

Het Cuban Museum

De Cuban Museum collectie is het grootste Cubaanse museum ter wereld buiten Cuba. Het bevat zeldzame kaarten uit de 18e, de 19e en de vroege 20e eeuw, alsook documenten, lithografieën, schilderijen, meubels, beeldhouwwerken en keramiek die chronologisch zijn gerangschikt. Zeldzame foto’s helpen je om een gevoel van tijd en plaats te creëren.

Het Root Family Museum

De collectie is er zeer interessant en het brengt ook veel herinneringen met zich mee. Dit is een verbazingwekkende weergave van meer dan 800 teddyberen, variërend van 2 meter lang tot slechts enkele centimeters in hoogte. Elke teddybeer vertegenwoordigt een andere periode of een ander thema en geeft alledaagse scènes weer zoals een teddybeerbruiloft, compleet met bruidsmeisjes, bruidegoms en een prediker.

Dit museum bezit ook één van de meest historisch en belangrijke verzamelingen van de Amerikaanse frisdrankgigant Coca-Cola, waarop hun familiefortuin is gebaseerd. De collectie omvat zowat alle denkbare items met betrekking tot het bottelen, adverteren en consumeren van Coca-Cola.

De collectie van The Root Family Museum bevat ook een indrukwekkend scala aan decoratieve kunst, porselein, zilverwerk en glazen die verzameld zijn van 85 nationale spoorwegen, hotels en restaurants. Twee echte treinwagons worden er ook getoond in deze permanente collectie.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten op Daytona Beach

Er zijn nog steeds veel andere leuke dingen te doen in Daytona Beach. Je kunt er een uur of twee doorbrengen bij de vuurtoren Ponce de Leon Inlet Light en er naar de top klimmen als je dat wilt. Het is de hoogste vuurtoren in Florida. Niet ver van de vuurtoren zijn de jachthaven Inlet Harbor Marina en het restaurant gelegen.

De zeevruchten zijn er geweldig om te eten. Er staat veel vers gevangen vis op het menu. Het is een leuke plek voor een lunch of diner. Ze hebben zonsondergang specials beschikbaar, met een prachtig uitzicht op het water. Je kan er binnen dineren, of op het buitenterras aan de rivier. Het is er gezellig dineren. Een live band komt er op het buitenterras spelen, wat een feestelijke en Caribische setting creëert.

Tickets voor Daytona Beach in Florida

Voor reizen naar Daytona Beach, koop je best tickets voor luchthavens zoals Daytona Beach International Airport, wat vlakbij gelegen is, alsook New Smyrna Beach Municipal Airport, of de grotere luchthaven van Orlando International Airport. Vanaf Orlando is het wel even rijden naar Daytona Beach.

 

Dit is ook Florida