Kissimmee

Geweldige dingen om te doen in Kissimmee

De meeste bezoekers van het centrale Florida denken maar aan één ding en dat is Walt Disney World in Orlando. Wat de meesten niet weten, is dat er een ander gebied is ten zuiden van Orlando dat ook leuk is om te bezoeken. Dat gebied staat bekend als Kissimmee.

Toeristen die niet in het Walt Disney World Resort willen verblijven, maar het wel gaan bezoeken, verblijven meestal in accommodaties die te vinden zijn in Kissimmee als ze niet rechtstreeks op het terrein van Walt Disney World verblijven. Je kan er echter nog meer dingen doen. Hier volgen enkele leuke activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt doen tijdens een verblijf in het gebied dat het dichtst bij Walt Disney World ligt:

Een bezoek aan Old Town

Old Town is gelegen in Kissimmee. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor alle leden van het gezin. Je kan er gaan winkelen, dineren en entertainment opzoeken. Het is een openluchtwinkelcentrum dat beschikt over speciaalzaken, restaurants en geweldige attracties. Er zijn meer dan 40 winkels te vinden met een verbazingwekkende verscheidenheid aan koopwaar. Ook vind je er vele leuke plaatsen om te eten en te drinken en enkele geweldige attracties om je weg te blazen.

Ritten in de Windstorm Roller Coaster zijn er populair. Het zijn meer dan 400 meter stalen rails die zo’n 80 graden draaien! Er is de kleurrijke en opwindende Wave Swinger (bij ons gekend als een kettingmolen) en je kunt Orlando vanaf zo’n 18 meter in de lucht zien op het reuzenrad, gekend als het Century Ferris Wheel. Als dat nog niet genoeg is, kan je plezier beleven in het Happy Days Family Fun Center, of probeer de Super Shot uit, waarbij je het gevoel hebt dat je de sterren kunt aanraken terwijl je langzaam tot wel 45 meter omhoog gaat en ze je dan plotseling laten vallen!

De kleintjes kan je meenemen op de uniek geverfde paarden van de Merry Go Round, maar ze kunnen er ook op de theekopjes draaien, in de Frog Hopper zittende stoel springen en in de Wacky Worm Kiddie Coaster rijden.

Old Town is ook leuk om op vrijdag- en zaterdagavond te bezoeken, tijdens de Cruise Night. De Friday Night Cruise is een autoshow met auto’s en vrachtwagens uit 1975-1987, terwijl The Saturday Night Cruise herinneringen terugbrengt aan je eerste auto, je eerste date en je eerste kus. Ook kan je er genieten van het fantastische live-entertainment. Geregeld komen er geweldige bands optreden.

KissimmeeLake Lizzie Nature Preserve

Dit 950-hectare grote natuurreservaat is één van de beste locaties van Florida om te wandelen, te paardrijden en het bekijken van de natuur. Het domein biedt gemarkeerde paden door een verscheidenheid aan leefgebieden die leiden naar de oevers van Lake Lizzie en Trout Lake.

Boggy Creek Airboat Adventures

Een tocht met een luchtboot biedt je de kans om door het prachtige moerasgebied van Florida te glijden en dichtbij de dieren te komen, zoals exotische vogels, schildpadden en om natuurlijk de alligator uit Florida in zijn eigen natuurlijke omgeving te zien. Je krijgt er ook de kans om als de wind de moerassen in te vliegen en het geweldige gevoel van een tocht met een luchtboot te ervaren die tot ongeveer 70 kilometer per uur aflegt.

Green Meadows kinderboerderij

Op de Green Meadows Petting Farm kan iedereen een koe melken. Je kan er communiceren met meer dan 300 dieren tijdens een rondleiding van twee uur door de boerderij. Iedereen wordt er aangemoedigd om een ervaring op te doen tijdens de tour, door een verscheidenheid aan varkens, kippen, kalkoenen, eenden, ganzen, ezels en meer te aaien. De gidsen leren de kinderen er alles over de boerderij en zijn dieren. Kinderen kunnen er ook een ritje maken met een pony en de tractor.

Een bezoek aan Forever Florida

Forever Florida is ten zuiden van Kissimmee gelegen. Het 4700 hectare grote eco-ranch en natuurreservaat biedt ongeveer 16 kilometer aan wandelpaden en een kans om het verleden van Florida in te stappen. De Florida National Scenic Trail loopt door deze attractie en je zult natuurlijke beekjes, bossen, weilanden en wetlands ervaren. Ook kom je er meer te weten over de vele wilde dieren van Forever Florida, waaronder alligators, zwarte beren, witstaartherten en de bedreigde panter uit Florida.

Neem deel aan een Dinner Show

Kissimmee is de thuisbasis van drie van de beste Dinner Show’s die je ooit zult zien. De Capone’s Dinner and Show is een vrolijke mengelmoes van Broadway Show, nachtclubcabaret, sketch comedy revue en een lekker, Italiaanse buffet. De Medieval Times Dinner & Tournament Show is een dinershow in de tijd van heren en dames. Je kan er al zittend genieten van een koninklijk viergangendiner, terwijl je zes dappere ridders ziet strijden.

Met gedurfde tentoonstellingen van moed, zwaardvechten van metaal op metaal en razendsnelle steekspelen, zit je op het puntje van je stoel. Tijdens de Arabian Nights Dinner Show beleef je een verhaal van romantiek en avontuur, zoals de productie in Broadway-stijl met meer dan 60 van ‘s werelds mooiste paarden en geweldige stunts, speciale effecten en heerlijke ribbetjes.

Vliegtickets kopen naar Kissimee

Er is veel te doen in Kissimmee. Als je de stad wilt ontdekken, kan je best een ticket kopen naar de internationale luchthaven van Orlando. Op ongeveer 10 uren vliegen sta je in Orlando en van daaruit kan je met de wagen naar Kissimee gebracht worden.

Tickets naar Orlando kunnen bij ongeveer elke reisorganisatie geboekt worden, waaronder TUI.

Dit is ook Florida