Roadtrip in Florida

De natuur ontdekken via een prachtige roadtrip in Florida

Het recreatiegebied Anastasia State Park, een barrière-eiland ten oosten van St. Augustine, is één van de beste en drukste kustparken van Florida. Als je hier wilt verblijven, is het zeker aan te raden om op voorhand een verblijf te boeken. Je kan er niet alleen een hotel reserveren, maar ook een camping.

Dit gebied biedt alle basisprincipes van een prachtig landschap, zoals een zandige kustlijn, rollende golven, schilderachtige duinen, een lagune, kwelders en zeeweringen. Het biedt ook kansen om te zwemmen, te vissen, te kajakken of de sierlijke kunst van windsurfen te leren. Degenen die gewoon een beetje ontspanning en rust willen, kunnen een stop maken bij een picknickterrein in de schaduw van oude en enigszins ongebruikelijke eikenbomen, die geleidelijk zijn gebleekt en verdraaid door de zoute zeewind.

Het is er heel rustgevend vertoeven tussen de wilde bloemen, natuurpaden, magnoliabomen en fascinerende dieren, waaronder haviken, zwaluwstaart vlinders, zeeschildpadden, uilen en de strandmuis. Al deze verschijnselen samen, maken deze omgeving buitengewoon prachtig en uniek. Deze plaats is een uitstekende start van een leuke roadtrip in Florida!

Kennismaken met een gigantisch natuurreservaat op Merritt Island

Op weg naar het zuiden vind je Merritt Island National Wildlife Refuge in Titusville, dat maar liefst 140.000 hectare groot is! Dit natuurreservaat werd bijna vier decennia geleden opgericht door een samenwerkingsverband tussen de NASA en de Fish and Wildlife Service in de Verenigde Staten.

Het is een subtropisch gebied dat grenst aan de Atlantische Oceaan in het oosten en de Mosquito-lagune en de Indische rivier in het westen. Het biedt een aangename mix van eeuwenoude eikenhangmatten, zandduinen, kwelders, mangroven, oceaanstranden en dennenbossen. Merritt en zijn directe buren, Canaveral National Seashore en Kennedy Space Center, zijn gepositioneerd op de Atlantische Flyway.

Het toevluchtsoord is een groot winterverblijf voor wilde dieren, niet alleen voor legioenen migrerende vogels, maar ook voor inheemse strandlopers, ibissen en ooievaars. Groene schildpadden, walvissen, alligators en Texaanse ratelslangen (ter informatie, vermijd deze) kunnen worden gezien vanaf de stranden, langs de wandelpaden, op het water, of op de schilderachtige, meer dan 11 kilometer lange Black Point Wildlife Drive van het toevluchtsoord.

Voor bezoekers die graag hun eigen diner willen vangen, dit kan voor garnalen, krabben, schelpdieren, vissen en gereguleerde watervogels. Dit is namelijk toegestaan op Merritt Island.

Pelican Island National Wildlife Refuge

Als je opnieuw verder doorreist naar het zuiden, kom je aan bij Pelican Island National Wildlife Refuge, in 1903 opgericht door president Theodore Roosevelt. Het ligt in de buurt van Sebastian aan de Indian River Lagoon. Dit was het eerste toevluchtsoord voor dieren in het wild in Amerika.

Het eiland is sindsdien een Nationaal Historisch Oriëntatiepunt en een Nationaal Wildernisgebied. Het wordt in Amerika tevens een drasland van internationaal belang genoemd. Bezoekers die er per kajak, kano of boot aankomen, zien er prachtige slangenhalsvogels en verschillende soorten reigers, waaronder zilverreigers, maar ook ibissen en sternen.

Als je er één van de gelukkige mensen bent, vang je er misschien een glimp op van één van de vier soorten zeeschildpadden en bedreigde lamantijnen, die soms blijven hangen in dit vredige reservaat. De introductie van de beschermde status van het eiland in 1903, markeerde de gedenkwaardige start van het hele National Wildlife Refuge System, waarbij wilde dieren, planten en vissen beschermd zijn.

Op bezoek in Ocala National Forest in het centrum van Florida

Ocala National ForestWanneer toeristen naar het westen gaan in het centrum van Florida, komen ze in een land van zoetwatermeren, dichte bossen en borrelende bronnen. Ocala National Forest is het meest zuidelijke nationale bos in de continentale Verenigde Staten en het eerste bos dat zich ten oosten van de rivier de Mississippi bevindt.

Er zijn hooglanden, laaglanden, moerassen en een prachtige overvloed aan pijnbomen, cipressen en palmbomen. Deze dynamische bestemming heeft veel te bieden, waaronder honderden glinsterende meren, bronnen en twee grote rivieren, namelijk de Ocklawaha rivier en de St. Johns rivier, met elk voldoende mogelijkheden om te zwemmen, te varen en te vissen.

Liefhebbers van snorkelen, kunnen de doorzichtige wateren en de ongelooflijke uitzichten op het water in de prachtige bronnen van Ocala National Forest niet weerstaan. Peddelen op kano-routes, paardrijden en wandelen op Florida’s National Scenic Trail, zijn er populaire activiteiten om te doen.

Er is tenslotte meer dan 430.000 hectare om te dekken, dus misschien wil je jezelf een beetje tijd gunnen om het te verkennen. En wanneer je dat doet, kan je zwarte beren, Amerikaanse zeearenden en andere zeldzame diersoorten spotten, die je zelden ziet buiten de grenzen van het Ocala National Forest.

Voor welke luchthavens koop je tickets naar Florida?

Als deze rondreis jou interesseert, dan kan je tickets kopen naar luchthavens in het centrum en het oosten van Florida. Enkele luchthavens die hier gelegen zijn, zijn: Orlando International Airport en de Internationale luchthaven Orlando Melbourne.

Tickets naar Florida kan je kopen bij onder andere TUI Fly, of vergelijken bij Lastminute Vliegtickets

Bekijk zeker ook de andere rondreizen en roadtrips waarbij je de prachtige natuur van Florida kan ontdekken, zoals het noordelijke Florida of een zuidelijke rondreis in Florida.

Dit is ook Florida