Florida Keys

De Florida Keys in Amerika

Wanneer je je de vraagt stelt welke de beste bezienswaardigheden zijn in het zuiden van Florida, inclusief Fort Lauderdale en Miami, is het aan te raden om wat tijd te nemen om naar de Florida Keys te gaan. De Florida Keys zijn een eilandengroep net ten zuiden van het vasteland van Florida. Van het begin tot het einde bedraagt deze archipel meer dan 190 kilometer.

Een ontspannende trip in Florida

Fort Lauderdale en Miami zijn leuk, maar voor een ontspannende ervaring tijdens je reis, zijn de Florida Keys de plek waar je moet zijn. Voor snorkelaars en duikers die naar Zuid-Florida gaan, zijn de Florida Keys een must om naartoe te gaan.

Maak kennis met Key Largo

Florida KeysDe wateren rond Key Largo zijn een beschermd marine park, met een zeer gezond visleven. Ze bieden de beste duikgebieden in de Verengde staten. Key Largo is de eerste stad als je de Keys binnenkomt, nadat je de brug bent overgestoken van het vasteland.

Het kan vanuit Miami in een uur worden bereikt en vanuit Fort Lauderdale binnen een uur en 45 minuten. Zodra de brug van het vasteland is overgestoken, wordt de verandering in tempo onmiddellijk opgemerkt.

Er is veel minder verkeer en mensen lijken gewoon meer ontspannen in de Florida Keys, vergeleken met het vasteland.

Uitstekende duikgelegenheden en een onderwaterhotel

Key Largo is de belangrijkste duikstad in Florida, met vele duikwinkels. Er is zelfs een onderwaterhotel met twee kamers Jules Undersea Lodge voor avontuurlijke types voorzien. Dit is een voormalige marine onderzoekseenheid die werd omgebouwd tot een hotel.

Islamorada en Marathon, meer west gelegen eilanden, zijn ook topduiklocaties.

Winkels op de Florida Keys

Voor degenen die niet van duiken houden, zijn er talloze winkels met kleurrijke lokale kunst te vinden, alsook kunstnijverheid. Op een bepaalde plaats is er een gigantisch standbeeld van een langoest te vinden.

Florida KeysEen bezoek aan de dolfijncentra

Voor meer plezier zijn er twee dolfijncentra aanwezig op de Florida Keys. Eén bevindt zich in Key Largo en een andere in de buurt van Marathon. Bezoekers kunnen er communiceren met dolfijnen in gevangenschap. De dolfijnen programma’s moeten er ruim van tevoren worden geboekt, omdat ze extreem populair zijn.

Vervoer op de Florida Keys

Er zijn handige bordmarkeringen langs de belangrijkste Amerikaanse nummer 1-snelweg, die elke mijl langs de 120-mijlsroute (120 mijl = ongeveer 193 kilometer) markeren. De meeste adressen in de Florida Keys langs de hoofdweg, verwijzen naar de mijlmarkering in de buurt. Het is een zeer efficiënte manier om te navigeren. Het duurt ongeveer 3 uur om van het eerste eiland Key Largo naar het verre uiteinde en laatste eiland Key West te rijden.

Meer dan waarschijnlijk willen bezoekers er onderweg stoppen op tal van locaties om te winkelen, foto’s te maken, of gewoon te genieten van het landschap. Het landschap wordt beter naarmate je meer westwaarts gaat, vooral bij de bruggen die de eilanden verbinden. Bekende dingen om er te zien, zijn mensen van de lokale bevolking die er van de bruggen vissen en talloze pelikanen die er op de palen staan . Een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden, is de 11 kilometer lange brug die ‘s werelds langste gesegmenteerde brug is.

Snorkelen op Looe Key

De Florida Keys zijn niet echt bekend om zijn stranden, met uitzondering van het Bahia Honda State Park, dat nog verder naar het westen ligt in de lagere Keys. Het snorkelen in dit gebied, met name Looe Key, behoort tot de toplocaties om te snorkelen in Noord-Amerika.

Het grootste eiland Key West

De stad Key West, aan het uiteinde van de Florida Keys, is de grootste gemeenschap op de eilanden. Een verblijf is er voor een nacht of twee de moeite waard. Het centrum is er vol met restaurants, bars, boetieks en winkels. Het is er een elegante en leuke plek om te zijn.

Het vervoer in Key West

Er zijn hotels langs het water gelegen, evenals talloze B&B’s in het binnenland. Als je wat verder van het centrum van de stad gelegen bent, is dat geen probleem om naar het centrum te gaan, want er is een zeer handig bussysteem dat door heel Key West rijdt. Het is wel aan te raden om de bus te nemen naar het centrum in plaats van de huurwagen, omdat parkeren in de binnenstad beperkt is.

Een zeer handige manier om door de stad te toeren, is om er scooters te huren waarmee je door de straten kan rijden. Met de scooters doorkruis je de stad en zie je terwijl de prachtige koloniale huizen in de woonstraten, waaronder het huis van Ernest Hemmingway.

Visgerechten en visrestaurants

De zeevruchten zijn, voorspelbaar, heel vers in de restaurants te vinden. De visrestaurants vind je overal in de Florida Keys. Sommige lokale specialiteiten die je niet mag missen, zijn schelvis, lokale langoesten en een paar variëteiten van de lokale vis, waaronder snapper en tandbaars. Natuurlijk moet je de echte, authentieke sleutel limoen taart proberen, die in het gebied is ontstaan. Elk restaurant heeft een iets ander recept, maar over het algemeen is het authentieke gerecht er niet zo zoet als de commerciële merken die soms in de rest van Noord-Amerika worden gevonden.

Hotels in de Florida Keys

Hotelaccommodaties zijn geschikt voor elk budget in de Florida Keys, van eenvoudige motels tot tophotels. De laatste stad op het Amerikaanse vasteland is Florida City. Het heeft een aantal zeer betaalbare hotelaccommodaties van bekende ketens zoals Budget Host Inn, Days Inn by Wyndham  en Best Western. Dit is een andere optie voor sommige reizigers, vooral voor diegenen die duiken in Key Largo, want Florida City ligt op slechts 20 minuten afstand. Dit is ideaal om te boeken voor als de hotels in Key Largo volgeboekt zijn, of tegen het hoogseizoen.

Je ticket kopen naar de Florida Keys

De Florida Keys bezit een manier om bezoekers te verleiden tijdens hun reis naar Zuid-Florida. Als je naar deze streek wilt reizen, moet je een ticket kopen naar Florida op de internationale luchthaven van Miami, of de internationale luchthaven van Key West.

Dit is ook Florida