Kennedy Space Center

Een bezoek aan het Kennedy Space Center

De staat Florida is ook de thuisbasis van het Kennedy Space Center. Het is een populaire activiteit voor vele toeristen. Het Kennedy Space Center ligt op ongeveer 45 minuten rijden ten oosten van Orlando. Het is elke dag open, behalve op speciale dagen zoals Kerstmis, of op bepaalde lanceerdagen. Voor de echte liefhebbers van raketten en de ruimte, is er een interactieve activiteit te doen die je vaardigheden op de proef stelt om te zien of je de juiste persoon bent om astronaut te worden.

De geschiedenis van de ruimtevaart

Kennedy Space Center

Te midden van de onrust in de turbulente jaren 1960, was één van de meest spannende en positieve gebeurtenissen het kijken naar de live lancering van de racket vanaf Cape Canaveral, waar het Kennedy Space Center zich momenteel ook bevindt. De ogen van elk familielid werden toen in alle huiskamers vastgelijmd aan de zwartwit televisie.

Er was een adembenemende stilte aanwezig als de racket uitgespuwd werd met overvloedige wolken van witte rook die het lanceerplatform overspoelden, voordat de racket eindelijk in de ruimte werd getild. Die vroege jaren van de ruimtevaart waren bedwelmend, vol uitbundigheid en een hoop voor een mooie toekomst.

De toekomst van het ruimtevaartprogramma NASA (National Aeronautics and Space Administration) beloofde de mensheid voor eens en voor altijd de problemen van onze onrustige planeet te bevrijden.

Merritt Island in Florida

Een bezoek aan Florida is niet compleet als het geen bezoek aan Merritt Island en het huis van het John F. Kennedy Space Center omvat. Dit historische eiland is ongeveer zes keer de grootte van Manhattan. Het wordt begrensd door de Intracoastal Waterway in het westen en de Atlantische Oceaan in het oosten. Het is een thuisbasis van de NASA, waar ruimtetechnologie wordt geïntegreerd met een omringend natuurhabitat. Als je het Kennedy Space Center Visitor Complex bezoekt met een huurwagen, kan je er gemakkelijk parkeren. De prijzen van tickets voor kinderen zijn er goedkoper dan de tickets voor volwassenen.

Op ontdekking tijdens een interessante tour

Tijdens een tour in het Kennedy Space Center kan je interessante dingen zien. Er zijn verschillende rondleidingen die je er kan nemen. Bekijk goed wat je wilt zien, want er zijn zoveel mogelijkheden dat je ze niet allemaal in één dag kan doen. Er zijn basisrondleidingen die je kan nemen, maar je kan ook extra geld spenderen als je meer wilt zien.

De begeleidende tour van de Rocket Garden

In de begeleidende tour van de Rocket Garden zie je voorbeelden van de vroege Redstone raketten, aandrijfsystemen, begeleidende systemen en technologie. Er zijn nieuwe ontdekkingen te zien die nog verder onderzocht worden door geavanceerde NASA wetenschappers, met instrumenten en apparatuur die astronauten in staat stellen om betere onderzoeken te kunnen doen in de ruimte.

Een begeleidende tour nemen met de bus

Je kan ook op één van de gestroomlijnde tourbussen stappen en er een film bekijken op de monitor, terwijl een gids je instructies geeft over wanneer je uit het venster van de bus moet kijken. Ook wordt er aangegeven wanneer je interessante dingen kan zien terwijl je door het natuurreservaat reist. Zo kan je misschien een alligator spotten in het wild. De bussen zijn zeer comfortabel en zijn voorzien van airconditioning. Een rondleiding met de bus omvat verschillende tussenstops.

Launch Complex 39 Observation Gantry

Het Launch Complex 39 Observation Gantry is één van de populaire tour stops die je kan nemen. Hier staan de Space Shuttle operaties centraal in het lanceringscomplex 39 Observation Gantry. Je bekijkt er eerst de briefingfilm en de interactieve expositieruimte. Nadien ga je er recht naar de top van het portaal voor een uitzicht van 360 graden op de Launch Pads, de Vehicle Assembly Building en de Crawlerway. De laatste hiervan is een acht kilometer lange grindweg die de spaceshuttle en het lanceerplatform voortbewegen van het Vehicle Assembly Building naar het lanceerplatform, wat ongeveer 8 uur duurt. Er is een snackbar aanwezig op deze plaats. Via de telescopen kan je er een close-up zien van de lanceerplatforms.

International Space Station Center

Tientallen lanceringen en ruimtewandelingen zijn vereist om de bouw van het internationale ruimtestation te voltooien. Tijdens een rondleiding die gewijd is aan dit enorme project, krijg je een beter zicht op de componenten van het ruimtestation terwijl ze voorbereid zijn op vluchten van het hoogste niveau. Je wordt in dit gebied gevraagd om geen flitsfotografie te maken, want dit zou de bewerkingen kunnen verstoren. Je ziet er de werknemers werken, die tijd besteden aan het laden en installeren van modules voor de volgende vlucht naar de ruimte.

Op het lagere niveau kan je er door deze modules wandelen. Je ziet er hoe verschillende zaken die astronauten gebruiken er worden opgeslagen. Zo zie je er bijvoorbeeld ook hoe ze slapen, hoe hun keuken er uitziet, maar ook de douche en de badkamer. Waarschijnlijk is het niet wat je je hierover hebt voorgesteld.

Een ticket naar het Kennedy Space Center

Een bezoek aan deze spectaculaire bezienswaardigheid is meer dan fascinerend en uiteraard ook uniek. Je kan er nog meer zien dan wat hierboven beschreven is. Een bezoek hieraan kan je combineren met een vakantie in Florida. Het beste is om op vakantie te gaan naar bijvoorbeeld Orlando of het Walt Disney Resort. Je ticket koop je dan het beste naar de internationale luchthaven van Orlando in Florida.

 

Dit is ook Florida