Key West

Unieke en leuke dingen om te doen in Key West, Florida

Key West is gelegen in het uiterste zuiden van het land Amerika. Deze plaats is al jaren populair bij cruiseschepen en vakantiegangers. De bewoners maken het er tot een gastvrije omgeving. Zelfs als je voor hen aan de deur staat, zullen ze heel gastvrij zijn. Het geweldig weer en het mooie water, maken het tot een paradijselijke vakantiebestemming. Het is een geweldige plek voor elke bezoeker om zoveel redenen, een reis naar Key West zou op elk moment van het jaar op jouw lijst met gewenste vakantiebestemmingen moeten staan.

Feesten en festivals op Key West

Overal in het land zul je zien dat de bewoners er genieten van de gelegenheid om de das los te maken of de hakken af te trappen en te feesten. Met een gemengde cultuur die heel divers is, zul je er altijd een vrolijke drukte vinden die klaar staat voor wat plezier om elke hoek. Elk jaar op eind april vindt de jaarlijkse Conch Republic Independence Celebration plaats, vol met wilde wedstrijden en zelfs een bootgevecht.

Het Goombay festival in oktober markeert de start van het wereldberoemde Fantasy Fest dat ongeveer 100.000 mensen naar het gebied brengt. Met meerdere evenementen gedurende het hele kalenderjaar, is er zeker een kans dat je erbij betrokken raakt als je er op vakantie bent.

Ernest Hemingway Home and Museum

Key WestDit is een geweldige plek om te stoppen als je een Hemingway fan bent, of ook als je nog nooit van hem hebt gehoord. De tour duurt ongeveer een half uur. Het staat vol met interessante informatie over een complexe persoonlijkheid en een lokale legende. Hoewel Hemingway slechts ongeveer tien jaar in Key West verbleef, zal zijn indruk voor altijd op het hele eiland voelbaar zijn. Ga naar Sloppy Joe’s Bar en je zult zien wat ik bedoel. Hij bezocht deze bar geregeld.

Mallory Square

Mallory Square is een plein in Key West waar veel toeristen komen. Straatuitvoeringen en livemuziek zijn er in overvloed te vinden. De plaats wordt door sommigen beschouwd als een beetje een toeristenval, maar je kan er altijd lekker eten en drinken terwijl je je klaarmaakt voor je volgende avontuur op het eiland. Er is een geweldig georganiseerd ritueel te zien, waarbij artiesten en verkopers om de beurt de menigte zij aan zij trekken. De zanger Jimmy Buffett en de oprichter van Cirque du Soleil zouden hier hun vroege starts hebben gekregen.

Duval Street en de Conch Tour Train

Als je klaar bent voor wat ontspanning en plezier, kan je naar Duval Street gaan. Dit is één van de meest voorkomende plekken voor toeristen. Eetgelegenheden, drankgelegenheden en winkels zijn er samengeklonterd. Als je een leuke wandeling wilt maken, kan je dit doen door naar Duval Street te gaan.

Het zorgt namelijk voor een geweldige wandeling in een strandachtige omgeving met interessante huizen en vele soorten mensen langs de weg. Als je dit wenst, kun je deze straat in een mum van tijd van de Atlantische Oceaan naar de Golf van Mexico aflopen. Als je geen zin hebt om te wandelen, spring dan aan boord van de wereldberoemde Conch Tour Train.

Visvangst en visexcursies

Er zijn zoveel redenen om te vissen of een visexcursie te doen in Key West. Mensen die snel zeeziek worden, moeten kijken welke boot ze nemen. De grotere boten liggen vaster op het water en schommelen minder hard. Er zijn meerdere charterbedrijven die ervoor strijden om toeristen mee te nemen.

Je kunt er vissen op goudmakreel, zeilvis, zwartvintonijn en de blauwe marlijn. De lijst van de vissen gaat echter nog verder door. Vanwege het heerlijke weer, kun je er het hele jaar door echt vissen. Het zijn niet de goedkoopste activiteiten in de Florida Keys, maar de ervaring is van onschatbare waarde.

Key WestZuidelijke punt boei

Op Key West is de zuidelijke punt boei te vinden. Dit kenmerkt het uiterste zuiden van de Verenigde Staten. Het is ook de dichtstbijzijnde plaats bij Cuba voor burgers in de Verenigde Staten.

Het is een korte stop om dit tijdens je reis te zien, maar het is iets unieks om te zien. De boei is fel geverfd en ligt in het deel van de stad waar vele nabijgelegen attracties te vinden zijn, zoals het Hemingway huis.

Daarom is het perfect mogelijk om het te combineren met een andere activiteit of bezienswaardigheid. Maak er een foto van en neem een leuke herinnering mee naar huis. Het uitzicht over het water is er spectaculair bij zonsopgang.

Fort East Martello Museum

Een geweldige plek waar je meer kan leren over de geschiedenis van Key West, is dit militaire fort dat gebouwd werd tijdens de burgeroorlog. De bijna voltooide structuur bevindt zich in een onberispelijke staat en heeft een vrij complete verzameling van vroege memorabilia uit Key West. Ook kan je er Robert the Doll zien. Het is een pop die paranormale krachten lijkt te hebben en die in het verleden onbeleefde reizigers in moeilijkheden heeft gebracht. Afgezien van de spoken, zul je er zeker genieten van de vele kunstwerken in het museum.

Je ticket kopen naar Key West in Florida

Als je naar Key West reist op de Florida Keys, kan je best een ticket kopen voor de internationale luchthaven van Miami. Van daaruit is het echter nog ongeveer 200 kilometer reizen. Er zijn ook luchthavens gelegen op de Florida Keys, maar voor deze bestemmingen zijn er niet altijd vluchten te vinden vanuit Nederland.

Je kan er wel een ticket naar boeken met een tussenstop op een andere luchthaven. De luchthavens op Florida Keys zijn de internationale luchthaven Key West en de Florida Keys / Marathon International Airport. Aangezien deze luchthaven op de Florida Keys gelegen zijn, hoef je niet ver meer te reizen na je vlucht! Andere leuke bestemmingen op de Florida Keys archipel, zijn Key Largo en Islamorada.

Dit is ook Florida