Key Largo

De toegang tot het paradijs in Key Largo

Als je je de perfecte vakantieplek voorstelt, zie je dan lange stukken wit zand die geflankeerd zijn door wuivende palmbomen en mooi blauw water? Dit tropisch paradijs kan vinden als je een vlucht neemt naar Florida!

Een ontspannen vakantie

Als je naar de internationale luchthaven van Miami vliegt, rijd je nadien nog ongeveer een uur ten zuiden van Miami om je in het paradijs te bevinden. Als je de ophaalbrug bij Jewfish Creek overgaat, bevind je je in de prachtige Florida Keys. Het eerste eiland van de archipel is Key Largo. Plan hier je volgende vakantie naartoe, als je je in een paradijselijk eiland wilt voelen. Op het eiland zal je zeker en vast een ontspannende vakantie doormaken in een paradijselijke sfeer.

Het grootste kunstmatige rif ter wereld

Je zult talloze opties vinden om je dagen te vullen als je naar deze vakantiebestemming reist. Misschien wil je tijdens jouw reis duiken of snorkelen op niveau van wereldklasse. Net buiten de kust van Key Largo, ligt ‘s werelds grootste kunstmatige rif. Dit is reeds een beschermd gebied gedurende meer dan vier decennia. De omgeving is er rijk aan koraal en bezit er meer dan 600 soorten tropische, felgekleurde vissen.

Het gebied staat bekend om zijn ondiepe riffen, de kleurrijke kleine koraalformaties en zijn diepe scheepswrakken. Het biedt duikers veel mogelijkheden op alle niveaus. Ervaren duikers zullen blij zijn met de vele scheepswrakken die beschikbaar zijn voor een zeer aangename verkenning.

Als je graag wilt gaan snorkelen of duiken in deze wondermooie onderwaterwereld, zijn er vele charterboten beschikbaar die zich op deze sporten richten.

Activiteiten op het water

Je kan er ook genoeg genieten vanop het water als je in Key Largo bent. Het water en de oevers verkennen kan er in een kano of in een kajak. Misschien wil je er wel een zeilboot huren voor het doorbrengen van een mooie dag.

Je kunt er ook slangen spotten, een ritje met een bananenboot maken, of boven het water hangen via parasailing. Deze regio rond Key Largo biedt ook uitstekende vismogelijkheden.

De Florida Keys zijn de thuisbasis van meer dan 225 soorten vis, en een aantal van de wereldrecords zijn hier genoteerd.

Het nabijgelegen eiland Islamorada wordt beschouwd als de beste sportvisstad ter wereld. In de rivieren en de estuaria in het achterland kun je proberen om te vissen op ongewone soorten, zoals de gratenvis.

De prachtige landschappen van de natuur

De natuurlijke schoonheid van het gebied in en rondom Key Largo is bewaard gebleven door de talloze parken die er gevestigd zijn, zowel boven als onder water. Het John Pennekamp Coral Reef State Park en het Key Largo National Marine Sanctuary zijn prachtige onderwaterparken die de wateren rondom het eiland beschermen. Net over de brug naar het vasteland vind je het uitgestrekte Everglades National Park. Je kunt er een dagtrip naartoe maken vanuit je hotel in Key Largo. Langs de weg moet je je ogen zeker openhouden voor het spotten van alligators, dolfijnen en zeekoeien.

Lekker eten op Key Largo

Als je op vakantie bent in Key Largo, kan je er lekker eten. Uiteraard ligt het voorhanden dat er veel vis wordt geserveerd. Als dessert moet je er zeker de limoentaart uitproberen, of de pindakaastaart.

Accommodaties op Key Largo

Als je op zoek bent naar luxe tijdens je vakantie, verblijf dan in het Key Largo Bay Marriott Beach Resort. Het pand is een vijfsterrenresort aan de kant van de baai. Een andere luxe optie is het huren van een huis. Een vakantiewoning heeft er vaak 7 slaapkamers, 8 badkamers en een biljartkamer, maar ook zijn er kleinere huizen te huur die 2 of 3 kamers hebben. Velen van deze huizen zijn aan de kanalen gelegen die rechtstreeks naar de Atlantische Oceaan leiden. De meeste kamers bieden er een prachtig uitzicht op de baai van Florida en de prachtige zonsondergangen.

Genieten van de prachtige zonsondergang

Welke betere manier bestaat er om elke dag in het paradijs te eindigen dan met een adembenemend mooie zonsondergang? Je kan er genieten van een cruise bij zonsondergang, of gewoon van het strand in de buurt van je accommodatie op Key Largo.

Het enige einde dat er veel te snel aankomt, is het einde van je vakantie. Maar wanneer je met prachtige herinneringen hebt aan deze paradijselijke vakantiebestemming, zal je er zeker nog een keertje terug naartoe willen gaan! Als je naar deze vakantiebestemming reist, vergeet dan niet om een insectenspray mee te nemen tegen de muggen.

Tickets boeken naar Key Largo in Florida

Ook al zijn er veel luchthavens gelegen in Florida, toch is de meest gekozen luchthaven voor deze vakantiebestemming de internationale luchthaven van Miami. Het is dus goed om je ticket naar deze luchthaven te boeken als je in Key Largo wilt verblijven. Van daaruit kan je een huurwagen nemen naar je vakantiebestemming, of een taxi als je dit wenst. Als je een huurwagen neemt, kan je nog een leuke rondreis maken in Florida!

Dit is ook Florida