Titusville

Het centrum van de natuur is te vinden in Titusville, Florida

De stad Titusville is gelegen ten oosten van Orlando, aan de Florida’s Space Coast en bij de toegangspoort tot het nationale natuurreservaat Merritt Island en de nationale kust van Cape Canaveral in het oosten. Het gebied staat bekend als een vogellocatie van wereldklasse. Gezien de meer dan 88.000 hectare wildernis- en natuurbeschermingsgebieden ten westen van de stad, de geweldige vogels die je er kan spotten en de wandelmogelijkheden in de stad zelf, kan Titusville met recht het centrum van de natuur worden genoemd. Het is een echt paradijs voor vogelaars en outdoor avonturiers!

De ideale bestemming voor vogelaars en natuurliefhebbers

Gezien het feit dat Titusville de enige stad is op het vasteland langs de Florida’s Space Coast met het Merritt Island National Wildlife Refuge en het Canaveral National Seashore als zijn buren aan het strand, wordt Titusville door sommigen beschouwd als een bestemming van wereldformaat voor vogels. Als je de stad bezoekt, zul je zien dat het geen wonder is dat deze sites opgenomen zijn in de wandelroutes van de Great Florida Birding Trail. Je kan er kilometers kajakken. De diverse wandelpaden bieden er meer avontuurlijke mogelijkheden om een groots avontuur in Florida te ondergaan.

Het stroomgebied van de St. Johns Rivier

Wat Titusville echt onderscheidt van de rest en wat zo vaak over het hoofd wordt gezien, is het stroomgebied van de St. Johns Rivier. Het is de thuisbasis van een zeer belangrijke rivier in Amerika. Dit bekken biedt een uitgebreide ontwikkelingsbuffer tussen Titusville en de Greater Orlando Area, de dichtstbijzijnde grote stad ten westen van Titusville. Het merendeel van deze gebieden bevindt zich op het grondgebied van de staat of de provincie en biedt een groot aantal avontuurmogelijkheden om buiten te doen.

Activiteiten om buiten te ondernemen

Gelijk waar je naartoe rijdt vanuit Titusville, onderweg zal je zeker leuke wandelwegen tegenkomen en prachtige vogels spotten. Je passeert er ook vaak openbare gebouwen waar je de vogels extra goed kan spotten en waar je ook kan wandelen. In dit gebied kan je veel leuke activiteiten ondernemen, waaronder varen, kajakken, mountainbiken, vissen, seizoensgebonden jagen en kamperen. Er zijn veel voorzieningen in de omgeving, voor het toegankelijk maken van gebieden met de auto, de mountainbike, om te wandelen, of met de kajak te varen. Ook deze staan allemaal vermeld op de Great Florida Birding Trail.

Het verkennen van een unieke natuur

Binnen de stad Titusville heb je het vlaggenschip dat eigendom is van het Brevard County Environmentally Endangered Lands Program en het Brevard County Enchanted Forest Sanctuary. Ook dit is een prachtige parcourslocatie die vermeld staat in de Great Florida Birding Trail. Dit komt door de meer dan 300 hectare aan wandelpaden die er te vinden zijn.

De Dicerandra Thinicola en de struikgaai

Een aantal minder bekende wandel- en vogellocaties zijn er gelegen aan het Dicerandra Scrub Sanctuary. Er zijn planten te vinden waarvan alleen bekend is dat ze bestaan in het Titusville-gebied. Het gaat over de Dicerandra Thinicola. Ook is er een unieke populatie te vinden van de struikgaai, die enkel in dit gebied van Florida te vinden is, nabij het noordwestelijke deel van het pand grenzend aan het zuidelijke gebied.

De Six Acre Walking Trail

Wuesthoff Park biedt er meer dan wandelen en vogels kijken. Een ander kleiner landgoed dat verborgen ligt in Titusville, is de Six Acre Walking Trail. Het biedt een snelle wandeling door een verwaaid leefgebied met zanddennen. Er strijken veel vogels neer tijdens de late herfst tot het vroege voorjaar.

De Wellfields Trail van Titusville

De Wellfields Trail van Titusville is een geplaveid, multifunctioneel pad dat zich door het 300 hectare inheemse leefgebied slingert en waar wandelaars, voetgangers en fietsers prachtige vogels kunnen spotten.

Fox Lake Park met koerlans en kraanvogels

Het prachtige Fox Lake Park, ook in de Birding Trail opgenomen en gelegen aan de westkant van de stad, biedt een kans voor het waarnemen van vogels die normaal gezien geassocieerd met leefgebieden waar zoetwater is te vinden. Er zijn koerlans en kraanvogels te zien.

Blue Heron Wetlands

Bij de Blue Heron Wetlands, net ten westen van Titusville, kan je prachtige vogels spotten langs de bermen die de behandelingsvijvers voor het afvalwater van de stad bekleden. Aan het noordelijke uiteinde van Titusville, biedt het Chain of Lakes Storm Water Park een meer dan 4 kilometer geplaveid spoor en bruggen rond een kronkelig regenwatermeer.

Wilde dieren spotten in de natuur

Titusville’s Indian River Lagoon Waterfront beschikt over verschillende parken langs de kustlijn van het beste biologische estuarium van Amerika. Het biedt kansen om er veel soorten watervogels en waadvogels te zien, evenals lamantijnen, Atlantische tuimelaars en af en toe een Amerikaanse alligator.

Titusville is omringd door beschermd natuurgebied

Hoewel veel steden ter grootte van Titusville buitenwijken zijn van de grotere steden, wordt Titusville, omringd door beschermd natuurgebied, meer een voorstad genoemd van de natuur in Florida. Daarom kan het met recht het centrum van de natuur genoemd worden. Het is net groot genoeg om kwaliteitshotels te hebben, maar ook campings, restaurants en zelfs voorzieningen voor het nachtleven waarvan bezoekers kunnen genieten.

Vliegtickets naar Titusville

Als je naar dit gebied in Florida wilt reizen, is het aan te raden om een ticket naar de internationale luchthaven van Orlando te boeken, of naar de internationale luchthaven van Melbourne.

Dit is ook Florida