Klimaat en weer in Florida

Hoe is het klimaat en weer tijdens een reis naar Florida?

Als je naar de Amerikaanse staat Florida reist, is het interessant om het weeroverzicht van Florida te kennen. De staat Florida heeft een verschillend klimaatweerregime. Het noordelijke deel van de staat ervaart alle vier de seizoenen. De centrale en de zuidelijke delen ervaren een meer droog seizoen met milde temperaturen. Orkanen vormen een bedreiging voor heel Florida. De grootste risico’s hiervoor zijn de Florida Keys, maar ook is het risico voor Cape Canaveral en Fort Myers verhoogd.

De westelijke helft van Florida heeft ook een verhoogd risico voor tropische cyclonen.

Het weer in het zuiden van Florida

Reisbestemmingen in Zuid-Florida zijn onder andere Miami, West Palm Beach, Sanibel Island, Captiva en de Florida Keys. Het nachtleven, de ontspanning en het vissen zijn in de Florida Keys de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten van de regio. Miami en de Florida Keys hebben een nat en droog seizoen dat elk ongeveer zes maanden duurt.

Het droge seizoen begint in november en duurt tot april. Over het algemeen treedt er elke maand twee tot drie centimeter neerslag op.

Het natte seizoen duurt van mei tot oktober, waarbij er elke maand 12 tot 20 centimeter regen valt.

De Florida Keys zijn aanzienlijk droger dan de rest van Zuid-Florida. Key West heeft een gemiddelde jaarlijkse neerslag van ongeveer 100 centimeter, waarbij Miami bijna 150 centimeter neerslag heeft. Het is gebruikelijk om er dagen met veel zonuren te hebben, hoewel de zeebries er wel eens zorgt voor verspreide donderbuien in de zomer. Hoge temperaturen liggen er gemiddeld in de buurt van 32° Celsius in Miami tot 26° Celsius in de Keys tijdens de zomer. De laagste temperaturen zijn er gemiddeld 10° Celsius in Miami en de Keys in de winter. In de ochtend zijn de temperaturen er op hun dieptepunt met ongeveer 21° Celsius tijdens de zomer.

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

Het weer in het centraal gedeelte van Florida

Klimaat en weer in FloridaCentral Florida is wereldberoemd vanwege de attractieparken in Orlando, waaronder de verschillende Walt Disney parken. Andere bezienswaardigheden voor reizigers zijn Clearwater Beach, Daytona Beach, Cocoa Beach en het Kennedy Space Center. Het natte seizoen duurt minder lang in centraal Florida dan in Zuid-Florida.

Het duurt ongeveer vier tot vijf maanden, van juni tot september of begin oktober. Regen valt er van ongeveer vijf tot meer dan zeven centimeter per maand. De zwaardere regen is er het resultaat van de combinatie tussen de hete temperaturen en de hoge luchtvochtigheid. Hierdoor ontwikkelen zich wel eens onweersbuien. Ze zijn vele malen het resultaat van de zeewind.

Het droge seizoen begint er in oktober en loopt tot en met mei. In die periode komt er per maand ongeveer 1 tot 3 centimeter regen voor. Temperaturen zijn er heet in de zomer, met gemiddelde temperaturen van 32° Celsius en de laagste temperaturen die er tot 21° Celsius gaan.

De winter is er aanzienlijk koeler, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20° Celsius en ‘s nachts dieptepunten van 4° Celsius tot 10° Celsius. Centraal Florida is gevoelig om af en toe temperaturen rond het vriespunt te hebben. Ze kunnen er ook tot ongeveer -6° Celsius dalen.

Het weer in het noorden van Florida

Noordwest-Florida trekt over het algemeen reizigers aan die naar de witte zandstranden bij Panama City Beach willen gaan, maar ook naar St. George Island of Destin. Noord-Florida heeft een nat en droog seizoen dat evolueert naar een meer gelijkmatig verdeeld regenpatroon als je naar het westelijke Florida gaat.

Klimaat en weer in FloridaJacksonville heeft bijvoorbeeld van juni tot september een bepaald nat seizoen, met een regenval van 12 tot 20 centimeter. Het droge seizoen bevindt zich in de zone van 5 tot 10 centimeter. In tegenstelling hiervan heeft Pensacola, in de westelijke helft, bijna elke maand ongeveer 4 tot 6 centimeter regen, behalve in juli, wanneer 20 centimeter het gemiddelde is. Koude fronten komen vaak voor in het noordelijke deel van de staat en zorgen voor meer uniforme regenval gedurende het hele jaar.

De hoogste temperaturen tijdens de zomer zijn er ongeveer 30° Celsius, met dieptepunten in de ochtend die tot ongeveer 20° Celsius dalen. De winter kan er soms koud zijn. De hoogste temperaturen liggen er dan rond de 15° Celsius, met dieptepunten tot ongeveer 4° Celsius. Temperaturen onder het vriespunt zijn niet ongebruikelijk in Noord-Florida. Record dieptepunten zijn er in het midden van de winter al gemeten tot ongeveer -15° Celsius.

Het weer en klimaat in Florida

Florida is een belangrijke reisbestemming met prachtige stranden, uitstekende vismogelijkheden en vele attractieparken. Het grootste deel van Florida ervaart genereuze hoeveelheden zonneschijn, vooral tijdens de zomermaanden. Er is een uitgesproken nat en droog seizoen over het grootste deel van de staat. Verspreide onweersbuien vormen er zich op vele dagen in de zomer, vanaf het midden tot laat op de dag. Temperaturen zijn er koud en aangenaam tijdens de winter, maar warm tijdens de zomer. De tropische cycloonactiviteit moet tijdens het orkaanseizoen worden opgevolgd als je naar de staat reist.

Tickets kopen naar Florida

Wil je een ticket kopen naar de Amerikaanse staat Florida? Dit kan naar één van de vele luchthavens die er gelegen zijn. Echter vind je niet voor alle luchthavens vliegtickets vanuit Nederland. De luchthavens waarvoor je zeker tickets zal vinden, alsook rechtstreekse vluchten, zijn tickets naar de internationale luchthaven van Miami en de internationale luchthaven van Orlando Sanford.

 

FLORIDA Het weer

Dit is ook Florida